nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

delden terug naar toen op zoek naar verhalen en filmmateriaal uit oorlogstijd

Terug

‘Delden Terug Naar Toen’ op zoek naar verhalen en filmmateriaal uit oorlogstijd

De stichting ‘Delden Terug Naar Toen’ is op zoek naar verhalen en filmmateriaal uit de Tweede wereldoorlog en de jaren daarna. De verhalen worden uitgewerkt en onder andere gepubliceerd op Nieuws uit Delden. Ook zal er een boekje gedrukt worden met deze herinneringen. Voor de filmavond in oktober is de organisatie op zoek naar filmmateriaal uit de oorlog of de jaren daarna.

“Over de oorlog, de bevrijding en de wederopbouw hebben veel mensen nog verhalen”, zo geeft de organisatie aan. “De ene keer zitten die nog in de hoofden van degenen, die ze meegemaakt hebben, de andere keer staan ze op papier, soms in stoffige, bijna vergeten dozen. Al die verhalen zijn boeiend. Het hoeft niet over krijgsverrichtingen te gaan. De dagelijkse beslommeringen, vrolijke of trieste gebeurtenissen, zijn vaak aardig om te lezen. Wij zijn op zoek naar die verhalen. Ze kunnen in een boekje afgedrukt worden, voor een tentoonstelling gebruikt worden of op Nieuws uit Delden geplaatst worden. Laat die herinneringen niet verdwijnen, maar haal ze boven tafel.”

delden terug naar toen 2

In oktober van dit jaar zal er in het Parochiehuis een filmavond zijn in verband met Delden terug naar toen. “Op dit moment zijn er allerlei ideeën, die nog uitgewerkt moeten worden. Zo is er misschien een mogelijkheid om wat te laten zien van Delden / Twente in 1945. We zijn nog op zoek naar beelden uit die tijd. Wanneer mensen beschikken over filmopnamen, die toen in deze omgeving gemaakt zijn, of wanneer iemand weet wie dergelijke films heeft, dan zouden wij hierover graag willen beschikken om ze bij die gelegenheid in hun geheel of gedeeltelijk te vertonen. Wij willen ze ook graag digitaliseren om ze via de beamer te draaien.”

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Erna Hemersma: 074-3763079 of Bas Boer: 074-3763655.

advertenties

14 okt 2014

“MM, ik kan verhalen van mijn verblijf op de Vossenbrink bij Delden aan het Twentekanaal. Ik was één van de kinderen uit de hongerwinter in Rotterdam daarnaar geëvacueerd. Ik maakte de strijd tussen Wiene, Annabrug en "onze brug" mee. Indringende ervaring: als 12 jarige trof ik een dode Canadees en vier Duitsers. Interesse in mijn gehele verhaal? Graag reactie. Met vriendelijke groet, Ger van Dam Nijmegen 024-3559059”

Ger van Dam 14-10-2014 @ 11:09 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.