nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
19°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense basisscholen ondersteunen acties tegen bezuinigingen passend onderwijs

Terug

Basisscholen ondersteunen acties tegen bezuinigingen onderwijs

Delden - 06-03-2012 – De Deldense basisscholen Erve Hooyerinck, Twickelo, de Toonladder en de Ranninkschool ondersteunen vandaag de acties tegen de bezuinigingen op het passend onderwijs. De eerste twee scholen staken en zijn gesloten. Het grootste gedeelte van de teams is met de bus vertrokken naar Amsterdam om actie te voeren. Op de toonladder en op de Ranninkschool wordt wel les gegeven maar de besturen vinden de bezuinigingsplannen absurd.

Onderwijsminister Van Bijsterveldt wil 300 miljoen euro bezuinigen op het totale budget van 3,7 miljard euro. Dat is onacceptabel zo vinden de gezamenlijke onderwijsbonden. Op ruim 3.300 basisscholen zijn er leraren die staken. Zeker 1737 scholen gaan helemaal dicht.

“Leraren en schoolleiders maken zich grote zorgen over de gevolgen die de bezuiniging op het passend onderwijs zal hebben”, zo laat de Toonladder weten in een brief aan de ouders. “Deze maatregel is zeer nadelig voor de kwaliteit van het onderwijs en heeft massaontslag, hogere werkdruk voor achterblijvende leerkrachten en minder tijd voor individuele leerlingen tot gevolg.”

“Veel scholen hebben ervoor gekozen om op 6 maart geen les te geven. Een dag geen school is erg vervelend voor de ouders, maar ook voor de leerling. Om deze reden hebben wij besloten om wel les te blijven geven. Wel hebben we ouders gevraagd om samen met ons de petitie te tekenen.”

De teams van de Erve Hooyerinck en Twickelo zijn op dinsdagochtend per bus vertrokken naar de Amsterdam Arena om actie te voeren. Bijna alle leraren van beide scholen doen mee aan de actie.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.