nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense buurten plaatsen jaarlijkse kerstboom

Terug

Deldense buurten plaatsen jaarlijkse kerstboom

Buurtbewoners van de Torendijk en Brinkweg en De Pol in Delden hebben de afgelopen week weer een gezamenlijke kerstboom geplaatst. De mensen uit deze wijken doen dit al een aantal jaren om de saamhorigheid in de buurt te onderstrepen en te bevorderen.

Brinkweg -Torendijk

“Op de haakse hoek van de Brinkweg en Torendijk prijkt de mooi verlichte boom gedurende de komende weken als lichtbaken ter opluistering van de saamhorigheid van deze buurt”, zo laten de bewoners weten. Zaterdagmorgen 13 december hebben de gezamenlijke buren de boom gehaald uit een naburig kerstbomenbos, geplaatst op de bekende plek in de punt van het weilandje van familie Raanhuis en ingewijd onder het genot van een borrel, hartige hap en veel gezelligheid.”

Dat er door de bewoners ook wordt gedacht aan het milieu en duurzaamheid, blijkt uit de volgende rekensom. “De verlichting in deze kerstboom bestaat uit meer dan 1500 LED lampjes. Dit lijkt veel, maar er is goed nagedacht over het beperken van de energieverbruik. Alle lampjes samen 'trekken' 33 Watt. Laten we dit 20 dagen dag en nacht branden, dan 'kost' dat in totaal 16 kWh. Bij grofweg 0.25 cent/kWh bedraagt de rekening dan 4 euro.”

[gallery link="file" ids="33441,33442,33443"]

De Pol

De bewoners aan De Pol in Delden hebben het afgelopen weekend eveneens opnieuw een gezamenlijke kerstboom geïnstalleerd. Vier jaar geleden werd er een straatcomité opgericht dat naast een buurtfeest, sinds vorig jaar ook gezamenlijk een kerstboom plaatst.

De initiatiefnemers zijn Leo de Wit, Wim Pleiter en Jasper Brandt. “Dit jaar was iedereen uit de straat weer aanwezig. Zelfs bewoners uit omliggende straten kwamen even buurten. Op zaterdag heerste er de hele dag weer een gezellige stemming met gluhwein, bittergarnituur, een vuurkorf, een biertje en natuurlijk kerstmuziek. De boom, ruim 6 meter hoog, is tot Driekoningen te bewonderen aan de Pol.

[gallery link="file" ids="33444,33445,33446"]

advertenties

18 dec 2014

“Beste Leo, Wim en Jasper,
De Brinkweg/Torendijkboom is 7.00 m hoog, inclusief een piek!!!”

Nico Bloem 18-12-2014 @ 00:08 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.