nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense ondernemers vereniging proactief bij voorkomen leegstand centrum

Terug

Deldense Ondernemers Vereniging proactief bij voorkomen leegstand

Delden – 08-02-2013 – In omliggende plaatsen zijn de moeilijke economische tijden vaak zichtbaar in het straatbeeld. Winkeliers kunnen het hoofd niet meer boven water houden en de panden die achterblijven, staan vervolgens lange tijd leeg. Het zijn problemen die in het centrum van Delden vooralsnog niet spelen. Alle winkels zijn bezet en als er iets vrijkomt zijn er voldoende kandidaten om het stokje over te nemen.

De Deldense ondernemers Vereniging speelt bij deze stoelendans een centrale rol. “Wanneer bekend wordt dat een pand in het centrum vrij komt, wordt er gelijk actie ondernomen”, vertelt Dinant Keizers, voorzitter van de DOV. De leden worden op de hoogte gesteld en gevraagd uit te kijken naar potentiële kandidaten om de ruimte op te vullen. “Wij benaderen de situatie van de positieve kant. Een pand dat vrijkomt, biedt een andere ondernemer de mogelijkheid om door te groeien of iemand van buitenaf de kans om in Delden te beginnen.”

De DOV is er trots op dat Delden eigenlijk geen leegstand kent. “Het mooie centrum en het diverse aanbod maakt het aantrekkelijk voor ondernemers om zich hier te vestigen. Zolang dit zo is, verwachten wij geen problemen.” De Deldense ondernemers zien daarom liever ook geen grote winkelketens. “Die vind je in alle steden. Nieuwe winkels moeten in onze visie in het straatbeeld passen en bijdragen aan de diversiteit die Delden uniek maakt.”

advertenties

08 feb 2013

“Goed streven. ben benieuwd wat er in het unive kantoor en Read Shopkomt.”

edwin 08-02-2013 @ 14:58 | 0 | rapporteer

Reageren

08 feb 2013

“stel ik wil een winkel beginnen in Delden en heb een pand op het oog en ben het met de eigenaar eens dan heb ik niks DOV te maken daar heb je het weer eigen belang”

jan 08-02-2013 @ 21:27 | 0 | rapporteer

Reageren

09 feb 2013

“Jan, er staat ook nergens dat je het pand alleen met goedkeuring van de DOV o.i.d. kunt krijgen. De DOV probeert er alleen voor te zorgen dat er geen (lange) leegstand is van panden. Dat wil niet zeggen dat jij geen pand van een andere eigenaar mag overnemen of huren.”

Dennis Sievers 09-02-2013 @ 20:09 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.