nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

deldense scouts leggen 35 kilometer af tijdens jaarlijkse winterhike

Terug

Deldense scouts leggen 35 kilometer af tijdens jaarlijkse winterhike

De leden van de Van Rossum Elisabethgroep uit Delden hebben afgelopen weekend meegedaan met de jaarlijkse winterhike door het Twentse landschap. Scouts vanaf 10 jaar mogen deelnemen aan deze tocht, waarbij ze getest worden op uithoudings- en doorzettingsvermogen.

Tijdens de wandeltocht moeten de deelnemers hun eigen bagage meenemen in een zogenoemde hiketas. “Over een totale afstand van ongeveer 35 kilometer moeten de lopers laten zien dat zij verschillende routetechnieken beheersen”, zo laat de organisatie weten. “Denk hierbij aan het gebruik van een landkaart en een kompas.” De deelnemers moeten verder opdrachten uitvoeren bij speciaal ingerichte posten. “Deze opdrachten variëren van oud Hollandse spellen tot het oplossen van een sudoku puzzel. De posten worden bemand door leiding van de scoutingvereniging.”

winnaars winterhike 2015

Afgelopen weekend begon de hike op de Sallandse heuvelrug in Haarle. “De route ging via de mooie natuur van de Holterberg naar Rijssen waar de overnachting plaatsvond. De tweede dag werd de route via De Borkeld naar het eindpunt in Markelo geleid, waar een touringcar stond te wachten om iedereen weer naar Delden terug te brengen.”

De deelnemers vochten ook een onderlinge strijd uit. “Wie heeft de meeste punten verdiend met de opdrachten en werd er gekozen voor de moeilijke of makkelijke route?”  Dit jaar zijn de gidsen, Carlijn en Renée, de winnaars van een mooie wissel- trofee. “Zij hebben bewezen dat zij de routetechnieken uitstekend onder de knie hebben en de opdrachten op een juiste manier kunnen uitvoeren.”

 

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.