nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
05:00
half bewolkt
08:00
10°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

eerste delden open darttoernooi voorziet in behoefte

Terug

Eerste Delden Open darttoernooi voorziet in behoefte

De opmars van de dartsport kon ruim tien jaar geleden nog worden toegeschreven aan de successen van Raymond van Barneveld. Hoewel Nederland nu met Michael van Gerwen opnieuw een wereldtopper in huis heeft, is darts al lang geen sport meer die die zijn bestaansrecht ontleent aan de periodes rondom de successen van de Nederlandse profdarters. Ook in Delden wordt de cafésport structureel beoefent door een grote groep inwoners. Jaap Smit van Harlekijn-Smitties: “Naast de zes teams die iedere week in competitieverband darten, zijn ook de losse toernooien al jaren een succes. Voor ons voldoende reden om een Delden Open darttoernooi te organiseren.”

Dat het toernooi op vrijdag 25 maart (20.00 uur) en zaterdag 26 maart (17.30 uur) voorziet in een behoefte blijkt wel uit de aanmeldingen. “In totaal zijn er voor het singletoernooi op vrijdag 80 plaatsen beschikbaar. Daar is nu ruim de helft van vergeven. De meeste aanmeldingen komen in de dagen voor de start op de avond zelf. Dat betekent dat we straks waarschijnlijk mensen moeten teleurstellen.” Dit was ook al het geval tijdens het traditionele oudejaarstoernooi in december. “Toen waren er 54 plaatsen beschikbaar en moesten we de inschrijving al dagen voor de start sluiten.”

Op de zaterdag wordt het dubbeltoernooi gehouden met een maximum van 64 koppels. “De inschrijving gaat hier vaak iets minder hard, maar ik verwacht dat we ook hier een vol deelnemersveld hebben.” Wanneer dit het geval is, zullen volgende week maar liefst 16 borden staan opgesteld aan de Langestraat in Delden. “Zoveel borden hebben er nog nooit gehangen en we gaan daarmee ook redelijk richting het maximale aantal.”

De organisatie bestaat naast Jaap Smit uit Frank de Vries, Rutger Spies en Peter Leemreize. “Onze toernooien zijn vooral populair omdat ze goed zijn georganiseerd en zonder problemen verlopen. De sfeer is altijd goed en daar komen veel mensen op af.” Dit zullen ook nu niet alleen Deldenaren zijn. “Het betreft een open kampioenschap dus mogen er ook darters van buitenaf aan meedoen. Daardoor stijgt ook weer het niveau en dus de aantrekkelijkheid.”

De deelnemers zullen strijden voor het inschrijfgeld dat op vrijdag 10 euro bedraagt en op zaterdag 15 euro per koppel is. “Daarnaast komt er een wisselbeker waar de namen van de winnaars op komen te staan. We gaan ervan uit dat dit toernooi ook de komende jaren op de agenda van de darters uit de regio komt te staan.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.