nu 13°
Weerbericht Delden
lichte regen
14:00
16°
lichte regen
17:00
15°
lichte regen
20:00
14°
lichte regen
23:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

elastiekenkoers keert terug in 2018

Terug

Elastiekenkoers keert terug in 2018

3 Deldenaren in bestuur

De Elastiekenkoers keert na een jaar van afwezigheid terug in 2018. Dat hebben het oude en het nieuwe bestuur van de stichting op dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Sevenster in Delden. Het nieuwe bestuur telt tot op heden vier leden, waarvan er drie uit Delden komen. Jan Meen is de nieuwe voorzitter, Edwin Planken de secretaris en Ton Hardick algemeen bestuurslid. Martin Leferink uit Goor wordt penningmeester. Gezocht wordt nog naar een pr-vrijwilliger.

Het goede doel, waarbij een grote groep fietsers een afstand van zo’n 170 kilometer aflegt, werd in 2012 opgericht door Martin Hammer om onder andere een kunstwerk te kunnen aanschaffen voor de voor afdeling oncologie van het VU Medisch Centrum Amsterdam. Dit als dank voor de goede zorg voor zijn overleden vriend Peter Jebbink. In de jaren daarna groeide het evenement explosief. Het aantal deelnemers was in 2016 ruim 200 en er werd ruim 95.000 euro opgehaald. Verschillende goede doelen werden ondersteund in de eerste vijf jaar.

De route op donderdag 21 juni 2018 voert van het Mediapark in Hilversum naar het centrum van Goor. De sponsoropbrengst gaat naar (eenzame) ouderen in de Hof van Twente. Deelnemers, vrijwilligers en sponsoren kunnen zich aanmelden op de website: www.elastiekenkoers.nl De eerste sponsoren hebben zich alweer gemeld.

Foto: Sinterklaas bedankte het oude bestuur en wenste het nieuwe bestuur veel succes.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.