nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
zwaar bewolkt
11:00
23°
matige regen
14:00
22°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

even voorstellen deel 2 muzikale wandeling door delden

Terug

Even voorstellen deel 2 – Muzikale Wandeling door Delden

Vandaag gaat de Elastiekenkoers, met deelnemers uit de hele Hof van Twente van start in Utrecht. De in totaal 115 wielrenners zullen starten bij het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht. Met een tocht van 170 kilometer waarbij iedere plaats in de Hof van Twente gepasseerd wordt, zal de Elastiekenkoers rond 19.00 uur finishen in het centrum van Goor.

De Stichting Elastiekenkoers is voor en door de inwoners van de Hof van Twente opgezet. Het motto is “winnen doe je samen” en door middel van het organiseren van een wielertocht wordt er geld ingezameld voor een goed doel. De stichting wil jeugdige inwoners van de Hof van Twente met een ernstige aandoening ondersteunen bij hun ziekte, een wens vervullen of de behandelende instelling ondersteunen met praktische hulp. Jaarlijks wordt door de stichting een andere doelgroep bepaald.

Dit jaar fietst de Elastiekenkoers voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (www.ncfs.nl). Cystic Fibrosis wordt ook wel taaislijmziekte genoemd en is een van de meest voorkomende erfelijke ziektes met een beperkte levensverwachting. De gemeente Hof van Twente kent helaas een paar patiënten,  waaronder Babet Schalkwijk uit Delden, en zij verblijven regelmatig in Wilhelmina Kinder Ziekenhuis in Utrecht.  Dit jaar wordt er gefietst voor dit ziekenhuis en dan specifiek voor een afdeling waar kinderen met CF worden behandeld.

Update:

foto koers

Rond 16.00 uur hebben de deelnemers aan de Elastiekenkoers Delden bereikt.

Foto: Bert Teunissen

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.