nu 17°
Weerbericht Delden
zwaar bewolkt
14:00
19°
licht bewolkt
17:00
19°
licht bewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

expositie corneille bij weijenborg in delden vanwege succes verlengd

Terug

Expositie Corneille bij Weijenborg in Delden vanwege succes verlengd

De bijzondere Corneille-expositie bij Partycentrum Weijenborg wordt wegens succes verlengd. Vanaf 1 augustus zijn aan de Spoorstraat in Delden vijftig schilderijen van de bekende kunstenaar te zien gecombineerd met niet eerder vertoond fotomateriaal. Vanwege de grote interesse heeft initiatiefneemster Erna Hemersma besloten de expositie te verlengen. “Inmiddels hebben honderden mensen de schildrijen en foto’s bekeken en blijft de interesse groot. Daarom wordt de tentoonstelling verlengd en zijn geïnteresseerden ook de hele maand september nog van harte welkom.”

Op 5 september is het 5 jaar geleden dat de internationaal bekende Cobra kunstenaar Corneille overleed. Erna Hemersma, die model stond voor Corneille (klik), stelde daarom een unieke expositie van 50 schilderijen samen, gecombineerd met niet eerder vertoond fotomateriaal van de kunstenaar tijdens het creatieve proces. Deze foto’s zijn privé bezit van de eigenaresse van de Weijenborg.

“De belangstelling is boven verwachting en de mensen komen uit de hele regio om de expositie te bekijken”, zo laat Hemersma weten. “De media heeft er de afgelopen tijd veel aandacht aan besteed en dat is goed te merken. Inmiddels hebben we al honderden geïnteresseerden mogen ontvangen.” Zelf probeert Hemersma zo vaak mogelijk aanwezig te zijn om tekst en uitleg te geven. “Mensen vinden het vooral interessant hoe het poseren is gegaan en hoe Corneille te werk ging.”

Naast de expositie wordt in de maand augustus ook een bijzonder menu geserveerd. Corneille heeft in 1994 een menu voor Hemersma samengesteld en een bijbehorende menukaart ontworpen. Dit menu wordt normaal gesproken alleen in de maand augustus weer geserveerd. “Wanneer mensen vooraf reserveren zijn de gerechten echter ook in september nog te verkrijgen.”

De expositie is te bezichtigen op zondagen en maandagen.

Video RTV Oost:

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.