nu 12°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

feesttent hemels delden op ressingplein tijdens hemelvaart 2

Terug

Feesttent ‘Hemels Delden’ op Ressingplein tijdens Hemelvaart

Het Twents Streekarchief in Delden houdt op zaterdag 19 maart weer een ‘kiekjesdag’ in de bibliotheek in de Stadshagen in Delden. Stad- en streekgenoten worden van harte uitgenodigd om op deze dag een bezoek te brengen aan het Streekarchief en dan in het bijzonder aan de afdeling Beeldbank. “Met deze fotodag hoopt het archief zowel mensen te helpen als ook de eigen fotocollectie aan te vullen.”

Aan de belangstellenden wordt gevraagd om oude foto’s van Delden en uit Delden mee te nemen naar de Stadshagen. Een aantal reeds vanaf hun jeugd in deze stad woonachtige Deldenaren is aanwezig om eventueel ontbrekende namen in te vullen of om te helpen de juiste locatie van de foto aan te geven. Wanneer een foto ook interessant is voor het archief, wordt gevraagd of deze opgenomen worden als kopie. “Daarmee blijft de foto bewaard voor een groot publiek, terwijl de eigenaar deze niet hoeft af te staan.”

De Beeldbank verzorgt tijdens de fotodag ook weer een boeiende fotopresentatie en er draait een film in doorlopende voorstelling. In het archief zijn ’s morgens verder medewerkers aanwezig die de bezoekers zullen informeren over de goede mogelijkheden die het Streekarchief biedt voor historisch beeldmateriaal, maar ook voor de Twentse genealoog.

“De fotodag is dus niet alleen interessant voor Deldenaren met foto’s maar ook voor genealogen- historisch geïnteresseerden en bezitters van historisch beeldmateriaal”, zo geven de medewerkers aan. “Van groot belang is dat al weer enige tijd ook de bestanden van Heemkunde Ambt Delden een plek hebben gevonden in het Streekarchief. Mede hierdoor is het archief ook voor de amateur historicus van groter belang geworden. Met name de bronnen van het boerderij-onderzoek van de afgelopen jaren zijn hiermee voor een groter publiek toegankelijk geworden.”

advertenties

22 apr 2015

“Geweldig initiatief! Hulde voor de organisatie die de Deldenaren alsnog het afgepakte feest teruggeeft. Wordt vast en zeker weer super gezellig.”

Michel 22-04-2015 @ 15:07 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.