nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geen gezondheidscentrum bij nieuw st elisabeth delden

Terug

Geen gezondheidscentrum bij nieuw St. Elisabeth Delden

Delden – 11-01-2013 – Er komt geen gezondheidscentrum bij het nieuwe St. Elisabeth aan de Langetraat in Delden. In de originele plannen was er ruimte gereserveerd voor onder andere huisartsen, fysiotherapie, een apotheek en een kinderdagverblijf. CarintReggeland ziet nu af van deze toevoegingen waardoor de bouwplannen nu uitsluitend gaan over het verpleeghuis.

Het voorontwerp ‘bestemmingsplan Delden-Noord’ is inmiddels gereed en zal vier weken ter inzage op het gemeentehuis komen te liggen. Het streven is erop gericht dat het bestemmingsplan eind 2013 in werking treedt en de vergunningen kunnen worden verleend. Daarna kan worden gestart met de sloop en de nieuwbouw.

Het plan van CarintReggeland omvat de sloop van het gehele verpleeghuis met 156 verpleeghuis-plaatsen en het realiseren van vervangende nieuwbouw met 88 verpleeghuisplaatsen op de locatie aan de Langestraat te Delden. In de nieuwe woonconcepten wordt uitgegaan van drie verschillende groepen bewoners. “Mensen met dementie, bewoners met een lichamelijke beperking en tijdelijke bewoners die revalideren, waarna ze weer terug kunnen naar huis”, zo laat Carintreggeland weten.

Om dit mogelijk te maken zal het nieuwe St. Elisabeth er heel anders uit gaan zien. Waar het gebouw nu vier verdiepingen telt, zal het straks slechts ‘twee-hoog’ zijn. Voor Carintreggeland is het belangrijk dat het ontwerp past in het Deldense straatbeeld. Een hypermodern complex zal het daarom ook niet worden.

advertenties

11 jan 2013

“Jammer dat dit weer ten koste gaat van veel arbeidsplaatsen.”

bjorn 11-01-2013 @ 16:59 | 0 | rapporteer

Reageren

11 jan 2013

“Hulde aan de architect. 2 Bouwlagen met kap zodat het beter in het Deldense straatbeeld past. Hier kan Stichting Wonen Delden nog een voorbeeld aan nemen. Zij willen als maar hoger bouwen wat in mijn ogen afbreuk van Delden is.”

T. Nijland 11-01-2013 @ 18:59 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.