nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
01:00
lichte regen
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geen samenwerking tussen bright access en cogas straten twee keer geopend

Terug

Geen samenwerking tussen Bright Access en Cogas – Straten twee keer geopend

De partijen Bright Access en Cogas Kabel gaan niet samenwerken bij de aanleg van een glasvezelnetwerk op het industrieterrein in Delden. Dit betekent dat de straten twee keer worden opengebroken. Cogas is inmiddels bijna klaar met de verglazing en heeft de geul op de meeste plaatsen weer gedicht. Na een controle van de gemeente is het de beurt aan Bright Access. Zij zullen de geul weer openen en de eigen kabels trekken.

Beide partijen hebben afgelopen week met elkaar gesproken over een samenwerking, maar dit heeft niets opgeleverd. Cogas laat weten inmiddels zo ver te zijn met de werkzaamheden dat samenwerking met betrekking tot de aanleg geen optie meer is. “Wij hebben Bright Access wel een voorstel gedaan om gebruik te maken van onze infrastructuur”, zo laat een woordvoerder weten. “Bright Access heeft aangegeven hier geen gebruik van te willen maken. Dat vinden wij jammer, maar respecteren deze keuze.”

[caption id="attachment_38470" align="alignleft" width="300"]Harry Scholten (Gemeente), Perry Faulhaber (Vehof), Janarthanan Sundaram (Bright Access). Harry Scholten (Gemeente), Perry Faulhaber (Vehof), Janarthanan Sundaram (Bright Access).[/caption]

Bright Access geeft aan het voorstel van Cogas te waarderen maar het naast zich neer te leggen. “Het was een goed voorstel maar het past niet bij onze manier van werken”, vertelt directeur Janarthanan Sundaram. “Wij hebben bewust voor dit project gekozen en willen het graag op onze manier uitvoeren. Daarnaast maken wij gebruik van andere modellen die niet aansluiten op die van Cogas. Ook willen wij flexibel blijven en bedrijven de mogelijkheid bieden om op een later moment in te stromen. Als wij gebruik maken van de infrastructuur van Cogas wordt dat lastig.”

Janarthanan Sundaram benadrukt dat het geen kwestie van onwil is, maar dat de technische omstandigheden een samenwerking onmogelijk maken. “Wij proberen altijd om de overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te beperken en waar mogelijk samen te werken met andere partijen. Helaas moet in dit geval de geul twee keer gegraven worden. Cogas was als eerste en moet het project volgens de vergunning eerst opleveren. Pas daarna kunnen wij beginnen. Voor hetzelfde geld was het andersom geweest.”

advertenties

30 mei 2015

“Belachelijk dat de straat weer open moet.”

Gerrit 30-05-2015 @ 13:04 | 0 | rapporteer

Reageren

30 mei 2015

“Heel vreemd dat dit op deze manier gaat. Twee netwerken voor een handje vol bedrijven. Door de concurrentie zullen de prijzen waarschijnlijk ook nog eens gedrukt worden.”

henk 30-05-2015 @ 14:11 | 0 | rapporteer

Reageren

30 mei 2015

“Geweldig die marktwerking.
Prutsers!”

Peter 30-05-2015 @ 14:48 | 0 | rapporteer

Reageren

31 mei 2015

“Voor kleine ondernemers niet te betalen. Aansluiting tussen de 600 en 1000 euro.
Dan elke maand 150 euro voor gebruik daaroverheen komt nog de kosten van provider. Eerste kosten hebben ondernemers in centrum ook niet. dit is oneerlijk vind ik. En die wethouder die de eerste schop in de grond zette moet zich schamen komt alleen maar voor feestje. Hij zou is opkomen voor de ondernemers zodat het goedkoper wordt. Ook weer overlast voor graven terwijl de straatstenen er nu al niet goed meer zijn ingelegd. Wie draait daar voor op?”

ondernemer industrie 31-05-2015 @ 20:04 | 0 | rapporteer

Reageren

02 jun 2015

“Dit is niet te geloven, elke sympathie voor Cogas ben ik kwijt. Als inwoner van Hengevelde is ons in 2012 een glasvezel netwerk beloofd door Reggefiber, Cogas kwam toen ook de boel verstoren en begon een glasvezel vanuit Goor naar Hengevelde te leggen met de toezegging binnen een jaar Hengevelde te verglazen. Daarna heeft Reggefiber zich terug getrokken als partij en heeft Cogas vervolgens niets meer gedaan. Zij hebben bij de gemeente geld los gepeuterd om het industrietrein in ons dorp te verglazen en vonden het toen welletjes.

Wij hebben dus nog steeds niets en op een andere plek in de gemeente liggen twee netwerken op één plek. Lang leven de marktwerking.”

Eric 02-06-2015 @ 09:13 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.