nu 24°
Weerbericht Delden
onbewolkt
23:00
19°
onbewolkt
02:00
18°
onbewolkt
05:00
16°
onbewolkt
08:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

gemeente vraagt ideeen voor duurzame hof van twente

Terug

Gemeente vraagt ideeën voor duurzame Hof van Twente

Delden – 14-09-2012 – De gemeente Hof van Twente vraagt inwoners, bedrijven, kennisinstellingen en verenigingen om ideeën in te brengen over het produceren van duurzame energie of energiebesparing. Vanaf september start de gemeente met het project ‘duurzame gemeente’.

Doel is om een energiebewuste gemeente te worden en de uitdaging is om uiteindelijk energie neutraal  te worden. Dat betekent dat de gemeente op een duurzame manier zelf de energie produceert die in de gemeente verbruikt wordt.

De ideeën die bij de gemeente binnen komen worden geclusterd en partijen worden bij elkaar gebracht. Gezamenlijk kunnen mogelijkheden worden onderzocht om de ideeën te realiseren. Door bijvoorbeeld samen in te kopen kunnen schaalvoordelen behaald worden.

Zo wordt het mogelijk om zonder subsidie toch voordelig in duurzame energie te investeren. Vanuit de gemeente zijn er momenteel geen subsidiemogelijkheden. Wel gaat de gemeente onderzoeken wat op het gebied van wet- en regelgeving nodig is om kansrijke initiatieven de ruimte te geven.

Inloopspreekuur Ideeën kunnen gemeld worden tijdens het inloopspreekuur of via e-mail w.meulenkamp@hofvantwente.nl. Het inloopspreekuur is op de maandagavonden vanaf 17 september tot en met 29 oktober van 18.30 – 19.30 uur in het gemeentehuis.

Thema-avonden Op diverse thema-avonden die de gemeente organiseert zullen experts op de verschillende terreinen vertellen wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzame energie. De volgende thema-avonden zullen worden gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis, aanvang 20.00 uur:

  • Zonne-energie: woensdag 17 oktober
  • Biomassa: dinsdag 23 oktober
  • Duurzame energie produceren als agrariër: maandag 29 oktober
  • Duurzame bedrijventerreinen: donderdag 15 november

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.