nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geschiedenis delden beeld hotel carelshaven delden

Terug

De geschiedenis van Delden in beeld - Hotel Carelshaven Delden

Hotel Carelshaven Delden

De historische foto van deze week is hotel Carelshaven, dat al twee eeuwen door de familie Kluvers wordt uitgebaat. Op donderdag werd bekend dat de huidige eigenaren na de kerst de deuren zullen sluiten.

Stichting Twickel zal het hotel in de eerste maanden van 2014 gaan renoveren, zo laat rentmeester Albert Schimmelpenninck weten. Er is de afgelopen tijd al gezocht naar iemand die Carelshaven direct en met personeel zou willen overnemen, maar die is niet gevonden. Na de renovatie gaat de stichting proberen een exploitant te vinden die de traditie wil voortzetten. “Er is gezien de ligging en de naam veel belangstelling voor het hotel, ik heb goede hoop dat er iemand gevonden wordt.”

Het Twents Streekarchief

Delden heeft, zoals de meeste inwoners ongetwijfeld zullen weten, een rijke geschiedenis. Al in 1036 werd er voor het eerst melding gemaakt van ons stadje. Hierna heeft het zich doorontwikkeld tot de plaats die we vandaag de dag kennen. Vooral over de veranderingen van de laatste 150 jaar is veel informatie bewaard gebleven. Een groot deel hiervan ligt, samen met dat van andere plaatsen in de regio, opgeslagen bij het Twents Streekarchief in de Stadshagen.

17.02.043 Hotel Carelshaven

Het Twents Streekarchief, een documentatiecentrum voor genealogie en historie, is in 1993 opgericht. De archieven en collecties omvatten informatie over heel Twente en randgemeenten in Salland, de Achterhoek en Duitse grensplaatsen. Naast een schat aan informatie heeft het archief een beeldbank met vele duizenden foto’s van Delden en omstreken.

Om ervoor te zorgen dat deze foto’s niet alleen in de archieven te vinden zijn, zal Nieuws uit Delden iedere vrijdag een historische afbeelding plaatsen met daarbij een beschrijving.

advertenties

08 maa 2014

“Wel zo netjes al de familie Kluver/ v d Sluis dan ook niet meer in december bestelt als ze al weten te stoppen. en de bijstand ingaan. Nu worden de rekeningen van de leveranciers niet betaald, ja iedereen krijgt 12% v d rekening, betaald, bedankt dus . Kouwe kak.”

Dupe 08-03-2014 @ 23:20 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.