nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

geslaagde actie agh levert honderden handtekeningen opvideo online

Terug

Geslaagde actie AGH levert honderden handtekeningen op - Video online

De protestbijeenkomst tegen de komst van goederenvervoer door Delden is op zaterdagmiddag goed verlopen. De ludieke stapelactie met bierkratten trok veel bekijks en in totaal tekenden honderden inwoners de petitie die volgende week wordt aangeboden aan staatssecretaris Mansveld.

“Onze doelstelling was om de inwoners te laten zien wat er dreigt te gebeuren met de komst van zwaar goederenvervoer door Delden ”, zo laat een woordvoerder van de AGH weten. “Daarnaast wilden we een signaal afgeven aan de politiek in Den Haag dat we hier niet mee akkoord gaan.” Gezien de vele handtekeningen en de aandacht van de media lijkt de actiegroep geslaagd in die opzet. “We zijn erg gelukkig met het verloop van de protestbijeenkomst.”

Hoeveel inwoners er precies op de actie zijn afgekomen durft de AGH niet te zeggen. “Veel mensen kwamen even langs om te kijken en de petitie te ondertekenen. Een kwartier later stond er weer een hele andere groep. We hebben ruim 500 handtekeningen opgehaald dus zoveel mensen zijn er zeker geweest. Halverwege de middag hebben we zelfs extra formulieren moeten afdrukken omdat ze allemaal op waren.”

Verschillende sprekers waaronder wethouder Ben Eshuis waren op zaterdag aanwezig om uitleg te geven over de situatie. De wethouder plaatste tevens een bierkratje op de muur langs het spoor om te tonen dat ook de gemeente tegen de plannen is.

Inwoners hebben nog tot en met volgende week zondag om de petitie te ondertekenen. Formulieren liggen bij Autobedrijf Feijten, Café de Boemel en Anne Schep en Softijs Delden.

Video protestbijeenkomst - foto's volgen later.

advertenties

11 sep 2013

“Geweldig deze actie in Delden! Met meer dan 500 handtekeningen geeft aan dat het behoorlijk leeft onder de mensen.
Ook goed dat wethouder Eshuis een duidelijk standpunt in neemt en zich achter deze ludieke actie stelt.
Als Den Haag verder gaat met dit te negeren, dan wordt iedereen vanzelf meer betrokken en geërgerd en worden de protesten harder.
Er zal een open discussie over het nut en de noodzaak van dit onzinnige project afgedwongen moeten worden, zeker gezien de historie van een reeks miskleunen in het verleden.”

Henri Stork 11-09-2013 @ 16:04 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.