nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grondwaterstanden natte braak west delden verlaagd

Terug

Grondwaterstanden natte Braak-West Delden verlaagd

De gemeente Hof van Twente gaat de stuwhoogtes in de drainagesystemen op de Braak-West in Delden verlagen. Hierdoor moet het grondwater teruggebracht worden tot een aanvaardbaar niveau. Aanleiding voor de aanpassing zijn meldingen van bewoners die klagen over water in de kruipruimtes en drassige tuinen.

In de nieuwbouwwijk Braak-West te Delden wordt het grondwater met een stelsel van drainageleidingen gereguleerd. Dit is nodig, omdat de grondwaterstanden in dit van oorsprong natte gebied aan de hoge kant zijn. Bij de ontwikkeling van de Braak-West is daarmee rekening gehouden. “Uit grondwater-metingen en meldingen van bewoners van de Braak-West blijkt echter dat de grondwaterstanden structureel aan de hoge kant zijn”, zo lat de gemeente weten. “De bewoners ondervinden hinder en overlast dat zich uit in water in de kruipruimte van de woningen en drassige tuinen.”

Voor de gemeente was dit aanleiding om het ontwerp en het functioneren van het drainagesysteem te onderzoeken. “Conclusies van het onderzoek zijn dat de grondwaterstanden kunstmatig op een vrij hoog peil worden gehouden en het onderhoud aan de drainage op enkele locaties niet is uit te voeren. Om de grondwaterstanden op een aanvaardbaar niveau te krijgen worden de stuwhoogtes in de drainage verlaagd en worden enkele verbetermaatregelen uitgevoerd. Het betreft in verhouding kleinschalige maatregelen. De uitvoering is gepland in maart en april 2016. Er is een krediet van 50.000 euro beschikbaar gesteld voor de aanpassingen.”

advertenties

29 feb 2016

“Dit had de gemeente kunnen zien aankomen. Grond is al drassig en dan ook nog iedereen verplichten het regenwater via de openbare weg te laten afvoeren en/of bezinken in de grond. Hierdoor wordt de grond dus nog natter als ie al is. Jammer van de extra kosten die nu moeten worden gemaakt.”

Peter 29-02-2016 @ 07:48 | 0 | rapporteer

Reageren

29 feb 2016

“Mooi dat dit peil eindelijk wordt verlaagt, jammer dat ook dit allemaal zo lang heeft geduurd . Eerste woningen staan er al min.7 jaar. Kosten kan men voldoen middels verworven subsidies van het Rijk op dergelijke bovengrondse afwatering systemen.”

frank 29-02-2016 @ 19:17 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.