nu 13°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
12°
half bewolkt
08:00
15°
geheel bewolkt
11:00
17°
lichte regen
14:00
20°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

grote subsidie voor muziekonderwijs op deldense basisscholen

Terug

Grote subsidie voor muziekonderwijs op Deldense basisscholen

Onlangs is in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit de subsidieaanvraag De Hof, daar zit muziek in van Stichting CuBaHof gehonoreerd. Met deze subsidie kunnen docenten op alle basisscholen in de gemeente geschoold worden om beter muziekles te geven. Om dit voor elkaar te krijgen wordt samengewerkt met de Muziekschool Hof van Twente. “Doel is om binnen alle leerjaren muziekles aan te gaan bieden volgens een zogenaamde leerlijn, een samenhangend lesprogramma van groep 1 tot en met groep 8. Deze lessen zullen worden gegeven door de docenten zelf, ondersteund door vakleerkrachten muziek van de muziekschool.”

In het schooljaar 2015-2016 gaan de vakleerkrachten van de muziekschool de scholen in om de groepsleerkrachten in het basisonderwijs de kneepjes van het vak te leren. “Zij zullen voorbeeldlessen geven maar ook de docenten leren zelf lessen te ontwikkelen en te geven. Na een jaar intensieve begeleiding hebben de docenten voldoende nieuwe ideeën en handvatten gekregen om zelf de muzieklessen te verzorgen.

Vanuit Stichting CuBaHof (Culturele Basisvorming Hof van Twente), die zorgdraagt voor het cultuuraanbod in de basisscholen in Hof van Twente, werden al veel muziekonderdelen in de scholen aangeboden. Kinderen maken kennis met de muziekschool (Proeflestuin), de plaatselijke muziekverenigingen (Wieger-project), krijgen instrumentaal les op school (Instrumentencaroussel) en brengen een bezoek aan Het Symfonieorkest in Enschede. “In de nieuwe leerlijn zullen deze onderdelen zeker een plek krijgen.”

 

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.