nu 14°
Weerbericht Delden
licht bewolkt
05:00
11°
zwaar bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

hof van twente toeristische informatievoorziening blijft op orde

Terug

Hof van Twente: 'Toeristische informatievoorziening blijft op orde'

Gemeente Hof van Twente laat in een persbericht weten dat als de VVV mocht wegvallen, zij samen met de vrijetijdsondernemers zal zorgen dat de informatievoorziening voor toeristen op peil blijft. De gemeente laat weten het erg belangrijk te vinden dat er informatiepunten in de kernen blijven en dat de vele vrijwilligers hun werk kunnen blijven doen. “Daarnaast werken gemeente en ondernemers intensief verder aan de doorontwikkeling van de vrijetijdseconomie, die onder andere moet leiden tot nieuwe producten en diensten en een toeristische marketingorganisatie voor alle ondernemers in de sector.”

De gemeente geeft aan te merken dat er bij inwoners, vrijwilligers en VVV leden zorgen zijn over de toekomst van de toeristische informatievoorziening. “Die is nu uitstekend op orde, mede dankzij de vele vrijwilligers. Hun inzet is onmisbaar. De gemeente vertrouwt erop dat de vrijwilligers zich ook in de toekomst willen blijven inzetten voor de bezoekers aan onze gemeente. Gezamenlijk zullen wij er alles aan doen om die informatievoorziening op peil te houden. Dat geldt ook voor de toeristische ‘basisstructuur’: het organiseren van de informatievoorziening, online gastheerschap, collectief ontwikkelen van producten en/of diensten en het toerusten en versterken van het (toeristisch) ondernemerschap.”

Vertrouwen

Aanstaande maandag organiseert het VVV-bestuur een ledenvergadering, waarin de leden besluiten over de toekomst van de VVV. “Het besluit dat zij nemen, zullen we uiteraard respecteren. Intussen is de gemeente de nodige voorbereidingen aan het treffen zodat, indien de VVV mocht wegvallen, de basisstructuur gewaarborgd blijft. Het bedrag dat hiervoor is gereserveerd in de gemeentebegroting blijft ook gewoon beschikbaar voor dit doel. Gezien de reacties van leden van de VVV en andere ondernemers die ons bereikten na het besluit van het VVV-bestuur om de leden voor te stellen de vereniging op te heffen, hebben wij er alle vertrouwen in dat de toerist niet de dupe wordt en dat wij gezamenlijk met de leden, ondernemers en vrijwilligers de schouders onder de vrijetijdseconomie blijven zetten.”

Marketingorganisatie voor alle ondernemers

“Om de vrijetijdseconomie (VTE) in de toekomst verder te versterken is meer nodig dan een goede basisstructuur”, zo geeft de gemeente aan. “De Actiewerkgroep VTE, waarin de gemeente en ondernemers samenwerken, ontwikkelt momenteel een strategie om onze gemeente nog beter te vermarkten, inclusief een daarbij behorende uitvoeringsrichting. Daarbij wordt een optimale aansluiting gezocht met de activiteiten van Twente Marketing. Verder beraadt de gemeente zich samen met de Actiewerkgroep VTE en de Economische Werkgroep op een alternatief voor de doorontwikkeling van de vrijetijdseconomie. De gemeente wil samen met de ondernemers en de vele vrijwilligers werken aan een marketingorganisatie die zich inzet voor alle ondernemers in de vrijetijdssector en werkt aan het realiseren van onze gezamenlijke ambities: meer toeristen naar Hof van Twente, meer bestedingen en meer overnachtingen.”

advertenties

16 dec 2016

“Dit begint wel een beetje genant te worden. Is de gemeente nu werkelijk zo naïef om te denken dat dit zomaar kan worden voortgezet? In Delden lopen er tientallen vrijwilligers rond die straks wegvallen. Deze mensen voeren al vele jaren vrijwilligerstaken uit in samenwerking met de mensen van de VVV. Wie houdt deze groep bij elkaar? Wanneer leren ze bij de gemeente nu eens dat de plannen van dit soort groepen niet werken. Er zit nb niet een Deldenaar in! Ik wens ze veel succes.”

Leo 16-12-2016 @ 13:54 | 0 | rapporteer

Reageren

16 dec 2016

“"Intussen is de gemeente de nodige voorbereidingen aan het treffen zodat...."
Je maakt mij niet wijs dat de Gemeente opeens in staat is adequaat en snel te reageren op een situatie omtrent toerisme. Ten eerste is er tot nog toe helemaal niets voortgekomen uit de talloze clubjes en initiatieven die ontstaan zijn uit de extra budgetten van De Sociaal Economische Visie en ten tweede, nog maar een paar dagen werken en dan hebben onze vrienden uit Goor weer een lekkere lange vakantie voor de boeg. De laatste paar dagen gaan ze dit echt niet rondmaken. Laten we elkaar geen mietjes noemen; de Gemeente heeft simpelweg, onder leiding van mevrouw E. Fauta, weer een behoorlijke blunder gemaakt en moet zich nu weer in allerlei bochten wringen om het weer goed te maken.”

J.O.H.N. 16-12-2016 @ 15:13 | 0 | rapporteer

Reageren

17 dec 2016

“We hebben tenslotte genoeg voorbeelden van niet adequaat handelen gemeente:
- Paviljoen delden (glasbakken)
- milieu plein (dirk)
- camerabewaking treinstation

Zal vast wel wat vergeten!”

Rik 17-12-2016 @ 06:59 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.