nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

hoge raad behandelt cassatiezaak bungalowpark in maart

Terug

Hoge Raad behandelt cassatiezaak bungalowpark in maart

De Hoge Raad zal op 21 maart de zaak van de gemeente Hof van Twente inzake het bungalowpark Herikerflier behandelen. Het gemeentebestuur ging in cassatie tegen een arrest van het gerechtshof dat de gemeente aansprakelijk stelde voor de schade die projectontwikkelaars hebben geleden door het niet doorgaan van het project. Het is onduidelijk hoe groot dit schadebedrag precies is. Er worden bedragen genoemd van enkele miljoenen tot ruim tien miljoen euro.

Wethouder Sijbom liet eerder weten dat de schadepost zal moeten worden opgebracht door de inwoners van Delden en de andere kernen van de Hof van Twente. Later verontschuldigde hij zich voor de ongelukkige woordkeuze. “Mijn woordkeus had zorgvuldiger moeten zijn en de informatievoorziening op zijn minst terughoudender in afwachting van het onderzoek van het arrest. Uiteraard wordt alles in het werk gesteld om te voorkomen dat eventuele schadeclaims op het bordje van de inwoners van Hof van Twente terecht komen.”

De PvdA fractie in de Hof van Twente is ondertussen verbolgen over het feit dat het college geen antwoord wil geven op vragen omtrent de problematiek van het bungalowpark Herikerberg. De PvdA wil weten op welk moment het toenmalige college is geïnformeerd over het schrappen van het verbod op uitponding van de bungalows in de overeenkomst met de initiatiefnemers. Ook wil de partij weten hoe dit in zijn werk is gegaan. Het college geeft aan dat het naar buiten brengen van informatie de cassatiezaak mogelijk kan schaden.

De PvdA zal in de raadsvergadering van 18 februari met een motie komen waarin de Raad verzocht wordt alsnog informatie aan de PvdA te verstrekken over de gang van zaken rond het bungalowpark. Ook is de partij desnoods bereid om naar de rechter te stappen. "Er wordt door de raad verondersteld dat wij deze informatie willen hebben om deze aan de openbaarheid prijs te geven. Wij willen deze informatie echter om zelf een oordeel te kunnen vellen over de vraag of het noodzakelijk is om nu het zwijgen te betrachten. Door het handelen van het College worden wij in de onmogelijke positie gebracht omdat wij politiek moeten oordelen terwijl wij niet over de informatie kunnen beschikken die een juist oordeel mogelijk maakt. In die zin vinden wij dan ook dat het college ernstige belemmeringen opwerpt in het democratische functioneren van de gemeenteraad.”

advertenties

15 feb 2014

“...................Het college geeft aan dat het naar buiten brengen van informatie de cassatiezaak mogelijk kan schaden. Maar wij mogen toch wel weten welk cassatieadvocaat de gemeente heeft aangetrokken?”

Welke ? 15-02-2014 @ 13:29 | 0 | rapporteer

Reageren

15 feb 2014

“@Welke

Heeft B. en W. dan geen begrotingsbesluit t.a.v. de cassatie- kosten genomen en deze ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd ? Worden de kosten betaald door de verzekering van onze gemeente ?”

Jan Duaal 15-02-2014 @ 14:21 | 0 | rapporteer

Reageren

15 feb 2014

“cassatieadvocaat is Damste advocaten en de gemeente heeft een "potje"voor proceskosten en hoeft daarvoor niet naar de gemeenteraad. Overigens heeft het College nu een openbaar feitenrelaas opgesteld waarin tot in de details alle stappen in het proces rond het bungalowpark staan weergegeven. Snap niet waarom wij als PvdA geen antwoorden krijgen terwijl nu vrijwel alles op papier staat. Er zou niets naar buiten worden gebracht omdat dit schade zou berokkenen aan de positie van de gemeente. wat er in het feitenrelaas staat is vel malen schadelijker voor de gemeente dan de antwoorden die wij zouden hebben gekregen. Het gaat maar om een ding de persoon die deze ellende heeft veroorzaakt mag niet op het matje worden geroepen omdat de verkiezingen nabij zijn.Dat een partij als D66 zich daar ook voor leent geeft te denken.

Fred Rijkens, PvdA Hof van Twente”

Fred Rijkens 15-02-2014 @ 20:43 | 0 | rapporteer

Reageren

15 feb 2014

“Dus de cassatieadvocaat is van het zelfde kantoor die de zaak deed voor het Hof te Arnhem !!!!
Waarom????”

Waarom ? 15-02-2014 @ 23:51 | 0 | rapporteer

Reageren

17 feb 2014

“waarom deze advocaat weet ik niet. vind het overigens wel een krachtig verhaal dat ze nu leveren. Overigens is cassatie dagvaarding openbaar maar het feitenrelaas waarvan ik dacht dat het openbaar was is dat niet. Daarvoor geldt de mistige term dat we er als raadsleden terughoudend mee om moeten gaan. Gebruikelijk is dat een college beslist dat het vertrouwelijk of geheim is en dat dit met een stempel op de stukken wordt duidelijk gemaakt.
Overigens is uit het arrest van de rechtbank Arnhem en uit de cassatie dagvaarding voor een goed lezer wel op te maken wie hier buiten zijn bevoegdheden heeft gehandeld. Dat was in ieder geval niet de gemeenteraad die juist heel goed heeft opgelet. Het zelfreinigend vermogen van de politiek werkt niet in de Hof van Twente.

Fred Rijkens, PvdA Hof van Twente”

Fred Rijkens 17-02-2014 @ 14:28 | 0 | rapporteer

Reageren

17 feb 2014

“De verkiezingen komen er duidelijk aan. De enige partij waar je iets van hoort is de PvdA, maar of je daar nu veel wijzer van wordt?”

Gerrit 17-02-2014 @ 15:47 | 0 | rapporteer

Reageren

17 feb 2014

“Maar heeft B. en W. dan geen begrotingsbesluit t.a.v. de cassatie- kosten genomen en deze ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd ? Waarom de kosten niet betaald door de verzekering van onze gemeente?”

@ Fred Rijkens 17-02-2014 @ 16:10 | 0 | rapporteer

Reageren

17 feb 2014

“is het feitenrelaas via wob wel op te vragen dan”

landgoed 17-02-2014 @ 19:51 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.