nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

hoogste punt nieuwbouw peperkampweg delden bereikt

Terug

Hoogste punt nieuwbouw Peperkampweg Delden bereikt

Er wordt weer volop gewerkt aan de bouw van het nieuwe appartementencomplex aan de Peperkampweg in Delden. Tijdens de bouwvakvakantie lag het werk zo’n twee weken stil, maar inmiddels zijn aannemers Droste en Lammersen en installatiebedrijf Ten Dam alweer enige tijd in de weer. Afgelopen vrijdag werd de bouw om 12.00 uur even onderbroken voor de volgende mijlpaal van het project: het hoogste punt is bereikt.

“Traditiegetrouw vieren we het bereiken van het hoogste punt van een bouwproject, alleen met de bouwers en installateurs”, vertelt directeur Henny Manrho van Wonen Delden op vrijdagmiddag. “Alle andere belanghebbenden moeten nog een tijdje wachten. In ieder geval tot 8 oktober, het moment waarop we de eerste steen in de muur bevestigen.”

Vervolgens beklom Manrho de trappen en hees de vlag. Een mooi moment waarop luid applaus volgde. Maar niet voor lang, want al snel werden borden en glazen gevuld. Het eveneens traditionele ‘pannenbier’ maakte plaats voor ‘slap’, zoals Manrho het noemde. Hoe dan ook, de gehaktbal en frisdrank gingen er in als koek. Ook ontvingen de bouwvakkers een enveloppe met inhoud van de opdrachtgever.

In zijn korte toespraak noemde Henny Manrho een paar belangrijke mijlpalen. “Het was 1999 dat het eerste vastgoed werd aangekocht door de Stichting Wonen Delden om dit appartementencomplex te kunnen bouwen. In 2004 werd het laatste gebouw aangekocht waarna nog een lange periode volgde voordat de laatste bouwvergunningen binnen waren. Sinds de start van de bouw, in februari van dit jaar, verloopt alles voorspoedig. Ik vertrouw dan ook op een prettige voortgang en oplevering.”

Naar verwachting wordt het complex in maart 2016 opgeleverd. Van de 52 huurappartementen, worden er straks 30 verhuurd aan senioren. De andere 22 worden bewoond door jongeren met een verstandelijke beperking. “We zijn trots op deze mooie combinatie van doelgroepen binnen de sociale sector. Dit is mede te danken aan een prima samenwerking met de ‘Stichting Erve Graashuis’.” Dit is een stichting waarin de ouders van deze jongeren zich verenigd hebben. Begeleiding en zorg voor deze doelgroep wordt verleend door de Stichting JP van den Bent. “Dat er behoefte was aan betaalbare huurappartementen voor een brede doelgroep in Delden, bleek al snel. Binnen een paar weken waren alle appartementen verhuurd, terwijl de bouw nog moest beginnen.”

advertenties

29 sep 2015

“Wij zullen met z'n tweeën aanwezig zijn bij de eerste steenlegging aan de Peperkampweg.

Met de vr. Gr. Johan Grondman”

J.B.G. Grondman 29-09-2015 @ 12:44 | 0 | rapporteer

Reageren

30 sep 2015

“Eerste steenlegging? Zijn zijn al bij de tweede verdieping aan het metselen”

J.A.N. 30-09-2015 @ 18:53 | 0 | rapporteer

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.