nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

hoogte nieuwbouw peperkampweg pijnpunt voor buurt

Terug

Hoogte nieuwbouw Peperkampweg pijnpunt voor buurt

Delden – 20-07-2012 – De plannen voor nieuwbouw aan de Peperkampweg zijn door de omwonenden niet met gejuich ontvangen. Veel bewoners vallen over de drie ruime bouwlagen die de nieuwe bebouwing moet gaan tellen. Op het terrein aan de Peperkampweg staat nu onder andere de Pluimershof en de oude brandweerkazerne. Er moeten 53 appartementen gebouwd gaan worden, hoofdzakelijk bedoeld voor senioren.

Veel van de bewoners van de oneven nummers van de Peperkampweg zagen het liefst bebouwing die niet hoger is dan hun eigen huizen. Wonen Delden heeft er echter voor gekozen de hoogte van de Kloosterhof en andere bouwwerken in het blok aan te houden.

Peters & Lammerink Architecten paste het plan enigszins aan, aan de wensen van omwonenden. De ingrepen bleven tot u toe beperkt tot een doorbreking van de gevel aan de lange zijde langs de Peperkampweg en een wat meer open constructie en indeling aan de bovenkant van het bouwblok. Daarnaast worden er drie verschillende kleuren baksteen gebruikt.

Veel bewoners overwegen het indienen van een zienswijze tegen het voorontwerp van het bestemmingsplan. In een later stadium volgen mogelijk planschadeverzoeken. Met ingang van 19 juli 2012 ligt het voorontwerp "Delden-Centrum, herziening Peperkampweg" gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentelijk informatie-centrum aan de Höfte 7 te Goor. Ingezetenen en belanghebbenden kunnen over het voorontwerp schriftelijk of mondeling (op afspraak) een inspraakreactie kenbaar maken. het adres is college van B&W Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB GOOR.

Zie hier de plannen digitaal in op de website van de gemeente.

Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u het bestemmingsplan inzien.

Inititatiefnemer Wonen Delden heeft gisteravond een inloopavond georganiseerd, die eigenlijk alleen voor de omwonenden was bedoeld. Enkele andere belangstellenden kwamen echter ook langs. Naast Wonen Delden waren ook de architect, de gemeente en de JP van den Bent stichting vertegenwoordigd. Die laatste gaat iets bijzonders doen op de locatie en wel het huisvesten van jongeren met een (lichte) verstandelijke en/of meervoudige beperking, die er dankzij ondersteuning zelfstandig kunnen gaan wonen. De stichting heeft ook een website.

Op onderstaande tekening is te zien hoe het perceel precies zou moeten worden ingedeeld. De parkeerplaatsen achter Kloosterhof en Ickert worden opgenomen in het plan en het totaal wordt op 99 stuks gebracht. Aan de voorzijde komen enkele ruime parkeerplaatsen die als invalidenparkeerplaats kunnen dienen. Rechts naast die parkeerplaatsen moeten de appartementen van de JP van den Bent stichting komen, links komen de seniorenwoningen.

Aangezien er aan de oneven zijde van de Peperkampweg nog geen trottoir ligt, zijn enkele bewoners voornemens om de gemeente te verzoeken een trottoir aan te leggen. Of er een parkeerverbod (aan één zijde van de weg komt is nog onbekend. Ook is het denkbaar dat er een spiegel nodig is omdat het uitzicht naar links vanaf de uitrit naast de hal van de supermarkt erg slecht zal zijn.

advertenties

19 jul 2012

“Alleen jammer dat er geen voetpad is gepland naar de Langestraat(misschien in overleg met het parochiehuis of gemeente is dit te verwezelijken)”

rudolf 19-07-2012 @ 13:54 | 0 | rapporteer

Reageren

01 aug 2012

“Heel herkenbaar, MAAR ik voel mij geen buttnebeenije. Voel me namelijk e9e9n met de wereld om mij heen waarin ik het eenheidsbewustzijn ervaar.Door de ander toe te laten en dankbaar te zijn voor dat wat deze mij laat zien. Wat ik ermee doe is aan mij alleen.groet Francisca.”

Jpeg 01-08-2012 @ 18:35 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.