nu 10°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
11°
onbewolkt
11:00
15°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

immense drukte in centrum delden tijdens hemelvaartdag

Terug

Update: Vele duizenden bezoekers Hemelvaartsdag Delden - Video en foto's online

01-10-2011 – Delden is in de race voor Duurzaam Dorp Overijssel 2011. Maandag begint bij RTV Oost een achtdelige serie waarin de genomineerde dorpen aan bod komen.

In de serie Duurzaam Dorp Overijssel is te zien hoe acht Overijsselse dorpen aan de hand van hun duurzame ideeën en initiatieven de stijd aan gaan om wie het meest duurzame dorp van Overijssel is. Zeventien dorpen, wijken of buurten hebben zich aangemeld. Daarvan zijn er door een vakjury acht gekozen. Naast Delden zijn dat Broekland, Dwarsgracht, Hellendoorn, Laag Zuthem, Lettele, Olst en Vasse.

Initiatiefnemer namens Delden is de Stadsraad Delden. “ Samen met nog 7 andere dorpen en stadjes dingen wij mee naar een hoofdprijs van € 200.000,- die dan in Delden wordt besteed aan een drietal duurzaamheidsprojecten. Ten eerste wordt zwembad De Mors grondig gerenoveerd en daarin worden ook duurzaamheidsplannen meegenomen die leiden tot een flinke energie- en waterbesparing. Daarnaast willen wij op termijn 100.000 plastic tassen vervangen door duurzame juten tassen. Deze juten tassen kunnen vaker gebruikt worden en worden dus niet zo snel weggegooid als plastic tassen. Het derde duurzaamheidsproject betreft de elektrische auto die door jong en oud kan worden ingezet en waarbij de elektriciteit voor de auto duurzaam moet worden opgewekt,” schrijft de Stadsraad op haar website.

Maandag drie oktober is de eerst uitzending, waarin de dorpen geïntroduceerd worden. Delden zal op maandag 24 oktober aan bod komen. De finale is 21 november.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.