nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

indrukwekkend boek met onvergetelijke oorlogsverhalen gepresenteerd

Terug

Indrukwekkend boek met onvergetelijke oorlogsverhalen gepresenteerd

Het boek ‘Onvergetelijke Oorlogsverhalen’ is op zaterdagmiddag 7 maart onder veel belangstelling gepresenteerd bij partycentrum Weijenborg. Zo’n honderd genodigden en geïnteresseerden zagen hoe het eerste exemplaar door de voorzitter van de verhalencommissie Bas Boer werd uitgereikt aan burgemeester Ellen Nauta, de beschermvrouwe van het evenement.

“Het is een prachtig boek geworden, vol verhalen over Stad en Ambt Delden in de Tweede Wereldoorlog”, zo laat de organisatie weten. “Dit alles in het kader van Delden Terug Naar Toen, de festiviteiten, die er rond de 70-jarige bevrijding van Delden op 4 april zullen zijn.”

“Verhalen over Stad en Ambt Delden in de Tweede Wereldoorlog. Zijn er na 70 jaar nog nieuwe verhalen of nieuwe inzichten? Er is al veel verteld, in tijdschriften van historische verenigingen en in boeken, die vaak bij vorige herdenkingen zijn uitgegeven. Het nu samengestelde boek geeft veel verhalen van mensen, die nog zeer jeugdig waren in de oorlogsjaren.”

Daarmee wordt er weer een heel ander kijk op die periode gegeven. “De één vond het een machtig boeiende tijd, de ander misschien ook, maar dat werd dan weer getemperd door ellende van onder meer racisme, bombardementen, represailles en beschietingen. Er zijn eveneens enkele verhalen bij, die al wat langer geleden opgeschreven zijn, maar ook zeer de moeite waard om in druk weer te geven.”

Het gaat in het boek steeds om het beeld dat de schrijvers of geïnterviewde personen hebben van hun ervaringen van zeventig jaar geleden. “Vaak is dat beeld nog glashelder, maar even vaak kan het vertroebeld zijn door andere verhalen en ervaringen, die daar doorheen lopen. Veel aspecten van de oorlog in en om Delden komen naar voren; volledig zal het niet zijn, maar dat hoeft niet. Het zijn impressies.”

Het boek heeft tegen de 30 auteurs van de meer dan 50 verhalen, die voorzien zijn van bijna 200 foto’s en ruim 200 pagina’s beslaan. “Dit alles voor een prijs van slechts 10 euro. Boeken zijn vanaf volgende week te koop bij onder andere The Readshop, de VVV en Lamers. Ook zijn ze te bestellen via de website van Delden Terug Naar Toen (klik).

Klik hier voor de foto's van Raymond Linde

advertenties

07 maa 2015

“Lijkt me erg mooi, ga er zeker een kopen!”

Erik 07-03-2015 @ 18:27 | 0 | rapporteer

Reageren

08 maa 2015

“En dat voor 10 Euro. bedankt, allen die hier aan hebben meegewerkt.”

GJ 08-03-2015 @ 11:18 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.