nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ingezonden alle vrienden van delden terug naar toen hartelijk bedankt

Terug

Ingezonden: 'Alle vrienden van Delden Terug Naar Toen: Hartelijk bedankt!'

Met veel voldoening kijkt de Stichting Delden Terug Naar Toen terug op het fantastische evenement dat wij samen met vele Deldenaren, bedrijven, de gemeente, de provincie en heel veel vrijwilligers hebben georganiseerd. Al in mei 2013 is de eerste aanzet voor dit in Nederland unieke bevrijdingsevenement gegeven. Het begon met een initiatief van enkelen en is uitgegroeid tot een inzet van honderden vrijwilligers met een grote saamhorigheid zoals je in een plaats als Delden mag verwachten. Het enthousiasme om mee te doen groeide iedere maand en kwam tot een apotheose in het weekend van Pasen.

100.000 bezoekers Tienduizenden bezoekers telden we ,verdeeld over 3 dagen bij de indrukwekkende amfibische aanval bij het Twente kanaal, in het centrum van Delden vol muziek en theater, in de stoomtrein, bij de Wendezoele waar het bivak van Keep Them Rolling gevestigd was. Nog niet eens meegeteld zijn de activiteiten voor alle basisscholen in en rondom Delden. Zij deden mee aan spelletjesdagen, straattekenwedstrijden, historische fietstochten en kregen prachtige lesbrieven. En denk eens aan de mensen die in alle stilte aan het boek met oorlogsverhalen hebben gewerkt, de exposities hebben ingericht in musea, galeries en het 1945 huis. Alle mensen die nog de komende maanden mee gaan met de stadswandelingen met als thema oorlog en bevrijding. Deze laatste activiteiten lopen nu nog steeds door. Als je alles bij elkaar optelt is een bezoekersaantal van 100.000 gerechtvaardigd.

Trots op Delden Hoe hadden we dit kunnen doen zonder jullie hulp. Wij zijn trots op Delden en op alle verenigingen, stichtingen, ondernemersclubs, particulieren die dit mogelijk hebben gemaakt. Ook is een dank op zijn plaats aan de kern (bestuur) van Delden Terug Naar Toen. De laatste maanden hebben meer dan fulltime toewijding van hen gevraagd. Tot slot willen wij onze beschermvrouw burgemeester Nauta bedanken voor het gezicht dat zij vanaf de start aan de stichting heeft gegeven en haar aanwezigheid bij alle belangrijke momenten.

Nationale herdenking Op 5 mei viert Nederland nationaal 70 jaar bevrijding. Laten we uitbundig blijven vlaggen in Delden en de unieke etalages in stand houden totdat heel Nederland “bevrijd” is.

Een grote pluim voor iedereen!

Namens de Stichting Delden Terug Naar Toen Erna Hemersma Voorzitter

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.