nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ingezonden roodsein voor de goederentrein

Terug

Ingezonden: 'Roodsein voor de goederentrein'

De SP HofvanTwente doet een oproep om deel te nemen aan de protestmanifestatie op vrijdagavond 1 november in Zutphen, tegen de voorgenomen intensivering van het goederenvervoer per spoor door Oost-Nederland (PHS-GON), waaronder het vervoer van gevaarlijke stoffen. Ook in de kernen Goor en Delden zal dit slechte plan verstrekkende gevolgen voor de leefkwaliteit hebben. Er wordt een zichtbedervend 4 meter hoog geluidsscherm langs het spoor geplaatst, maar dit zal trillingsoverlast en risico van gevaarlijke stoffen niet kunnen wegnemen. Daarnaast worden de spoorwegovergangen door de toename van de passerende goederentreinen bijna onneembaar en zullen dus vaker en langer dicht dan open zijn, met alle gevolgen voor bereikbaarheid van vooral hulpdiensten.

Een grote opkomst voor deze avond is belangrijk om hier in Zutphen een grote indruk te maken op de media en politiek in Den Haag, zodat men weet: de inwoners van Oost-Nederland willen dit niet. Toen niet, ten tijde van de Noordtak-discussie. Nu niet. Nooit niet.

Start van de manifestatie is gepland op de IJsselkade nabij Eethuis de Kade om 19.30 uur. Eindtijd circa 21.30 uur. Vanuit Goor wordt er verzameld op het station om 18.30 per trein te vertrekken richting Zutphen. Organisatie is ondermeer in handen van RONA en stichting Spoorhinder.

advertenties

28 okt 2013

“Het traject is zeer storingsgevoelig. Er zijn hier veel spoorwegovergangen waarop deze week al meerdere aanrijdingen zijn geweest. Kapotte treinen en wisselstoringen. Dus absoluut niet verstandig dit traject. Op de betuwelijn heb je geen overgangen!!”

gejah 28-10-2013 @ 14:18 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.