nu 17°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
11:00
19°
geheel bewolkt
14:00
23°
licht bewolkt
17:00
25°
onbewolkt
20:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ingezonden sinterklaas komt met meer dan 25 pieten naar delden

Terug

Ingezonden: Sinterklaas komt met meer dan 25 pieten naar Delden

Nadat Sinterklaas afgelopen in weekend in Meppel is aangekomen en daarna veel andere plaatsen heeft bezocht, is Delden op zondag 22 november aan de beurt. Aanstaande zondag zal er vanaf 13.45 uur een fantastisch ‘Pietenspektakel’ plaatsvinden op het Twentekanaal bij De Groene Brug in Delden. Hiervoor komen speciale stuntpieten over uit Spanje om Sinterklaas te vergezellen tijdens de aankomst. Rond 14.00 uur zal Sinterklaas per boot aanmeren en voet aan wal zetten in Delden.

Dit jaar neemt hij meer dan 25 pieten mee uit Spanje. Terwijl de stuntpieten halsbrekende toeren uithalen op het water zal de Goedheiligman door onder anderen wethouder Wim Meulenkamp welkom worden geheten. Hierna zal de Sint zich naar z’n trouwe viervoeter begeven, zal hij Americo bestijgen en volgt er een intocht door de straten van Delden. Ook tijdens deze intocht zullen de vele pieten van zich laten horen. Het laatste stuk (vanaf de markt over de Langestraat naar Harlekijn-Smitties) legt de Sint lopend af. Hier kunnen alle kinderen persoonlijk een tekening overhandigen of een hand geven aan Sinterklaas. Natuurlijk zullen de Pieten tijdens de intocht alle kinderen van snoepgoed voorzien.

Na afloop van de intocht door Delden zal er traditiegetrouw een fantastische instuif plaatsvinden voor alle kinderen in Eetcafé Harlekijn-Smitties aan de Langestraat. Hier krijgen ze iets te drinken, wordt er gedanst en gezongen met alle pieten en zal Sinterklaas natuurlijk niet ontbreken. Traditiegetrouw zal de instuif afgesloten worden met de grootse ‘Pietenpolonaise’! “Er is hier ruimte genoeg voor alle kinderen en hun ouders, dus iedereen is welkom. Uiteraard is de toegang geheel gratis.”

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.