nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

inwoners aan het woord automobilisten denk aan onze kinderen

Terug

Inwoners aan het woord: 'Automobilisten, denk aan onze kinderen!'

Nieuws uit Delden is gestart met een nieuw item waarbij de inwoners van Delden en omstreken de gelegenheid krijgen om een artikel, een column of een andere tekst in te sturen. Wij willen onze lezers daarmee een platform bieden om aan te geven hoe zijn over bepaalde dingen denken die in Delden spelen.

De berichten mogen gestuurd worden in een reactie op een politieke beslissing of uit ergernis over een bepaalde situatie in Delden. Ook is het mogelijk om iemand in het zonnetje te zetten of te bedanken voor bewezen diensten. Wij vragen enkel dat de schrijvers op een respectvolle manier met de mogelijkheid omgaan. Kwetsende en beledigende stukken zullen niet in aanmerking komen voor plaatsing. Tevens vragen wij de deelnemers de stukken te ondertekenen met eigen naam.

Bent u het ergens niet mee eens of wilt u iemand op een speciale manier aandacht geven of bedanken? Laat het ons dan weten via redactie@nieuwsuitdelden.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

'Automobilisten, denk aan onze kinderen!'

Overal zie je de vlaggen weer hangen nu onze kinderen weer naar school gaan. Toch zijn er nog automobilisten die hier niet aan denken. Dinsdag 1 september heeft een te hard rijdende automobilist mijn zoon van de fiets gereden en is vervolgens doorgereden. De automobilist kwam van Azelo en ging richting Delden. Bij het bruggetje komt hij/zij uit de binnenbocht met hoge snelheid. Raakt mijn zoon en heeft niet het fatsoen om te stoppen. Gelukkig was er een lieve mevrouw (maar geen getuige van de aanrijding) die mijn zoon heeft geholpen. Dank u wel mevrouw!

Helaas heeft mijn zoon niet kunnen zien welke auto het was en waren er geen getuigen van de aanrijding. Via deze weg wil ik dan ook de automobilisten oproepen om aan onze kinderen te denken, zodat zij veilig naar school kunnen fietsen.

Namens alle bezorgde ouders

Monique Vos

advertenties

08 sep 2015

“Iemand aanrijden kan gebeuren iedereen rijd wel eens iets te hard maar dan het lef hebben om door te rijden vind ik echt te erg voor woorden....”

John 08-09-2015 @ 09:11 | 0 | rapporteer

Reageren

08 sep 2015

“Verschrikkelijk dat iemand doorrijdt na een ongeluk. Als zo iemand gesnapt wordt: rijbewijs innemen en nooit meer teruggeven.

Ik wil graag nog even reageren op de opmerking die John verder plaatst. Het is niet waar dat iedereen wel eens te hard rijdt, er bestaan bestuurders die hun verantwoordelijkheid wel nemen. En verder is het een sprookje dat een ietsje te hard rijden niet gevaarlijk is. Volgens mij een sprookje dat chauffeurs die zich niet willen verantwoorden voor het feit dat ze zich niet aan de regels willen houden de wereld inhelpen. En ze willen er al helemaal niet op aangesproken worden want je ziet juist bij die personen vaak dat ze van zichzelf vinden dat ze geweldig goed kunnen autorijden en de risico's perfect kunnen inschatten. En vervolgens komt dan het negatieve gezwets over de politie die een bekeuring geeft.

Het sprookje is niet waar en inmiddels is er voldoende wetenschappelijk onderzoek verricht dat dat aantoont. Ter illustratie het onderstaande artikel waaruit blijkt dat er meer ongelukken gebeuren door ietsje te hard rijden.


Meer ongelukken door íets te hard rijden
Kans op ongeluk tien keer groter bij vijf verkeersboetes per jaar

Er is een verband aangetoond tussen boetes en ongevallen. Bestuurders die vaak bekeurd worden voor te hard rijden, blijken een grotere kans op een ongeluk te hebben dan weggebruikers die de maximumsnelheid respecteren. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Verkeersdeskundige Henk Stipdonk van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in de krant:

"Mensen zeggen 'een beetje te hard rijden, dat maakt niet uit'. Maar de feiten zijn duidelijk. Mensen met meer overtredingen vertonen riskant rijgedrag. We weten dat er een relatie bestaat tussen boetes en de kans op ongelukken. Het vermoeden is dat dit te maken heeft met rijstijl en rijgedrag. Niet dat deze automobilisten bewust bezig zijn een ongeluk mee te maken, natuurlijk niet. De afloop is ook vaak een kwestie van toeval. Wie even niet oplet, kan een bekeuring krijgen. Datzelfde geldt voor een ongeluk."

Met vijf boetes per jaar voor lichte verkeersovertredingen is de kans op een ongeluk tien keer groter. Bij snelheidsduivels zijn de risico's nog groter. Tien boetes voor kleine snelheidsovertredingen (minder dan tien kilometer per uur te hard) vergroot de kans op een ongeluk met een factor veertig.”

Johannes 08-09-2015 @ 13:48 | 0 | rapporteer

Reageren

09 sep 2015

“Jah maar laten we eerlijk zijn en niet hypocriet gaan lopen doen.. iedereen rijd als het even kan graag lekker door..

dat maakt iemand nog niet meteen een overtreder in mijn ogen..”

John 09-09-2015 @ 11:28 | 0 | rapporteer

Reageren

09 sep 2015

“John, als je het over jezelf hebt, praat dan s.v.p. niet in termen als "iedereen"
Het is gewoon jouw eigen keuze”

Johannes 09-09-2015 @ 12:37 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.