nu 22°
Weerbericht Delden
lichte regen
17:00
23°
lichte regen
20:00
21°
lichte regen
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kindercarnaval delden bereid zich voor op grandioze optocht op 30 januari

Terug

Kindercarnaval Delden bereidt zich voor op grandioze optocht op 30 januari

Het carnavalsfeest in Delden komt met rasse schreden dichterbij. Zoals gebruikelijk wordt het Kindercarnaval hier één week voor het reguliere carnaval in Nederland gevierd. Hoogtepunt tijdens dit evenement is de grootse Kinder Carnavals Optocht die op zaterdag 30 januari weer door de straten van Delden trekt. “Een fantastisch schouwspel met praalwagens, loopgroepen en individuele deelnemers. Bezoekers uit de hele regio zullen eind januari weer staan opgesteld langs de route om het spektakel te aanschouwen.” Het thema van dit jaar is: ‘De Televisie Wereld’.

Aanmelden nog mogelijk

Bij de Stichting Kindercarnaval Delden zijn de afgelopen maanden veel aanmeldingen binnengekomen voor deelname aan de optocht. De stichting laat echter weten nog ruimte te hebben in de opstelling. “Aanmelden kan dus nog met bijvoorbeeld een wagen of grote loopgroep voor deze grandioze carnavalsoptocht.” Inschrijven kan via info@kindercarnavaldelden.nl. Alle kinderen die deel willen nemen met versierde step, fiets of kar hoeven zich niet op te geven en kunnen vanaf 13.30 uur bij Sporthal de Reiger bij de optocht aansluiten. Loopgroepen en wagens kunnen zich vanaf 13.00 uur opstellen op de parkeerplaats bij De Mors.

Aanpassing route

Een groot deel van de maanden januari en februari zal de Peperkampweg ‘open’ liggen. Als gevolg hiervan zal de Kinder Carnavals Optocht de Nieuwstraat blijven volgen tot het spoor en hier linksaf gaan de Ranninkstraat in. Nabij Efftink Mode zal de optocht de gebruikelijke route weer oppakken.

De route van de Grote Kinder Carnavals Optocht (start 14.00 uur):

Sporthal de Reiger - Spoorstraat - Stationsstraat - Dr. Gewinstraat - Zuiderhagen - Langestraat - Nieuwstraat - Ranninkstraat - Spoorstraat - Sporthal de Reiger.

Carnavalsfeest in Sporthal de Reiger met Jeugdcircus Caroly

Na afloop van de optocht is er vanaf 15.30 uur een fantastisch carnavalsfeest in Sporthal de Reiger. “In de warme en gezellig aangeklede sporthal zijn optredens van de leden van de Stichting Kindercarnaval Delden, de Dansmarietjes alsmede van Jeugdcircus Caroly uit Goor. Na het succes van 2013 heeft de stichting besloten om dit circus wederom naar Delden te halen voor een adembenemend optreden.” De toegang is geheel gratis en alle kinderen krijgen iets te drinken en iets lekkers.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.