nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

komend jaar start nieuwbouw peperkampweg

Terug

Komend jaar start nieuwbouw Peperkampweg

03-11-2011 – Begin volgend jaar wordt begonnen aan de bouw van appartementen aan de Peperkampweg. De Stichting Wonen Delden investeert ruim zeven miljoen in de bouw.

Het gaat om het gebied achter de supermarkt c1000. De voormalige brandweerkazerne, de leegstaande kantoren en de Pluimershof worden gesloopt, waarna er 51 woningen gebouwd moeten worden.

Het plan komt van de Stichting Wonen Delden. “Begin volgend jaar willen we beginnen met de sloop van de brandweerkazerne en de kantoren. Als dat weg is komen er 21 woningen voor verstandelijk gehandicapten. De Pluimershof gaat pas in 2014 tegen de vlakte. Dat heeft te maken met de contracten die nog lopen met de bewoners. Wij hebben hun al vervangende woningen aangeboden,” zegt Hennie Manrho, directeur van de Stichting Wonen Delden.

Alleerst wordt dus het gebied rond de kazerne gesloopt. “Daar moeten woningen komen voor jongeren met een beperking. Dat is in samenwerking met de JP van der Bentstichting, bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking. Zoiets bestaat er nog niet in Delden. Het plan wordt begeleid door de ouders van de jongeren. Middels deze woningen geven we die mensen de kans om voor het eerst opzichzelf te kunnen wonen.”

Op de plek van de Pluimershof komen 30 seniorenwoningen. De wachtlijst is groot. “Er is een wachtlijst van in totaal 500 mensen. Echter zetten mensen zichzelf als ze zestig zijn al op de lijst en willen ze er pas in rond hun 75ste. Kijk je naar die leeftijd, dan is de lijst nog rond de 285 mensen. De belangstelling is dus groot. We moeten een voorselectie maken en de mensen daarvoor benaderen.”

Ook de buurtbewoners zijn geïnformeerd over het plan. “We hebben 70 omwonenden uitgenodigd in April. Bewoners waren inderdaad bang dat het hoogbouw zou worden. Het wordt driehoog. Dat moet ook, want anders heeft het hele plan geen zin. Driehoog is ongeveer negen meter, evenhoog als een huis. Door een pad richting het Parochiehuis is de kerk en stadsaanzicht nog goed te zien.” Ook de parkeeroverlast moet niet tot problemen leiden. “Er zijn nu parkeersplaatsen, onder andere bij de kazerne en de Pluimershof. Wij willen honderd nieuwe parkeerplaatsen aanleggen.”

Het hele project gaat ruim zeven miljoen euro kosten. “Het is een hoop geld. Wij verdienen dat niet allemaal terug met de huur van de appartementen. De overheid draagt financieel bij. De gemeenteraad moet nog instemmen met het bestemmingsplan.” Binnenkort zal Manrho een voorlichtingsavond houden voor de omwonenden.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.