nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kunstenares theodora kotsi laat deldense stadsgrachten herleven

Terug

Update: Kunstenares Theodora Kotsi laat Deldense grachten herleven

Als onderdeel van het project BLIKveld van MIKC/Perron1 zal kunstenares Theodora Kotsi tussen 12 en 15 november de voormalige Deldense stadsgrachten doen herleven. De straten Noord- en Zuidwal en Noorder- en Zuiderhagen worden in deze periode groen belicht en er zullen weer watergeluiden door de straten galmen.

De kunstenares is gevraagd om de voormalige stadsgrachten in beeld brengen. “Kotsi raakte tijdens haar eerste tentoonstelling in Delden in 2011 verbonden met deze plek. In haar nieuw project Signals gaat ze op zoek naar de verloren stadsgrachten die nog op Deldense bodem liggen”, zo laat Bertine Bosch van MIKC weten. “Zij heeft hiervoor onderzoek gedaan en een concept ontwikkeld. Door het straatpatroon en benaming kan men goed de vorm en ligging van de vroegere verdedigingswerken afleiden. De uitgelichte straten en galmende geluiden brengen de grachten tot leven en vormen een nieuw ruimte waarin de toeschouwer onderdeel van kan zijn.” Aan de bewoners van de Zuid- en Noordwal zal medewerking gevraagd worden om het bijzondere project te kunnen uitvoeren.

grachtenUpdate: Beeldende kunstenares Theodora Kotsi-Felici gaat, in samenwerking met kunstinstelling MIKC/Perron, aankomende week het project ‘Signals’ uitvoeren. Het project is geïnspireerd op de geschiedenis van de stadsgrachten. Op 13, 14 en 15 november zullen de straten Noord- en Zuidwal en Noorder- en Zuiderhagen van 18.00 uur tot 19.00 uur groen belicht worden en zal weer het geluid van water door de straten klinken. Met toestemming van de Gemeente Hof van Twente zal de kunstenares op 12 november alle armaturen langs de Noord- en Zuidwal en Noorder- en Zuiderhagen bekleden met een speciale groene folie.

advertenties

15 nov 2015

“Zo, het groene plastic is weer verwijderd. De verlichting is weer zoals het zijn moet, niet zo donker. Maar ja, voor de kunst moeten we wat over hebben. Niet dan?”

gj 15-11-2015 @ 14:28 | 0 | rapporteer

Reageren

15 nov 2015

“Ik vond dit persoonlijk nog wel aardig..

In tegenstelling tot de troep die je bij het station ziet/...”

John 15-11-2015 @ 14:54 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.