nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

kunstwerken johan volkers aan langestraat

Terug

Kunstwerken Johan Völkers aan Langestraat

18-09-2011 - De schilderijen komen overal uit Delden en omgeving vandaan: hotels, restaurants maar ook particulieren stellen hun kunstwerken van schilder Johan Völkers (1898-1945), beschikbaar voor een expositie aan de Langestraat. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde. Er moet zelfs een hoogwerker aan te pas komen om een van de schilderijen te bevrijden uit hotel De Zwaan.

Helma Willink-Völkers, een nicht van de schilder die 66jaar geleden overleed, is de afgelopen periode onder andere druk geweest met het lokaliseren van schilderen die haar oom maakte. “Op de expositie zijn er ongeveer dertig te zien, maar hij heeft er honderden geschilderd. Die zijn ook over de hele werdeld te vinden. Ik weet bijvoorbeeld dat er een aantal zijn meegenomen naar Sri Lanka.”

De expositie maakt deel uit van het jaarlijkse straatfestival van Delden. Ans Bus, een van de organisatoren van het evenement bezit zelf enkele schilderijen van Völkers. Toen ze er achter kwam dat het schilderij in hun vaste vergaderruimte bij Hotel De Zwaan eveneens van de Deldense schilder is, kwam het plan voor een expositie tot stand.

Willink-Völkers vertelt vele anekdotes over haar oom en vader, die eveneens schilder was. “Maar zelf heb ik in de aanloop naar deze expositie ook weer nieuwe verhalen gehoord.” Ze  geeft aan dat ze een warm en emotioneel gevoel krijgt wanneer ze denkt aan het samenbrengen van de werken die haar oom creëerde. “Het is jammer dat hij, maar ook mijn ouder dit niet mee hebben kunnen maken. Daar zouden ze zeer trots op geweest zijn.”

De expositie is de komende vier weken te zien in de hal bij de Rabo-bank.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.