nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

laatste bloembollen dtnt vinden plekje in de grond

Terug

Laatste bloembollen DTNT vinden plekje in de grond

De bloembollenactie van Delden Terug Naar Toen is een groot succes geworden. In totaal werden de afgelopen maanden een kleine 5000 bloembollenpakketten aan de man gebracht. Hierdoor zullen vele tuinen in Delden, maar ook elders in Nederland, tijdens de viering van de 70-jarige bevrijding rood-wit-blauw kleuren.

Jeugdleden van de sportverenigingen uit Delden namen een groot deel van de verkoop in Delden voor hun rekening. Ook waren de pakketten te koop bij verschillende winkels en evenementen. Het bevrijdingscomité in Westerbork plaatste daarnaast een bestelling van maar liefst 2000 bloembollenpakketten.

Omdat er in december nog een kleine duizend pakketten beschikbaar waren, werd gezocht naar andere opties. De provincie Overijssel besloot bollen af te nemen om de beide rotondes aan de Europalaan in te planten en de Stichting Twickel kocht bijna 300 doosjes om de ruimte rondom de rentmeesterij in te planten.

Dankzij een genereuze gift van bloembollen gigant Bakker Hillegom, mag de organisatie de nog resterende bloembolpakketten gratis bij alle Deldense en Ambt Deldense oorlogsmonumenten poten zoals bij huize Lidwina, het monument in Bentelo, aan de Torendijk en op de algemene begraafplaats.

mensink

Joost Mensink van het Deldense bedrijf Mensink Hoveniers zal op 5 januari de bloembollen kosteloos planten op de bovengenoemde locaties. In het voorjaar tijdens het evenement in het paasweekend op 4, 5 en 6 april zullen dus alle monumenten als dank aan de bevrijders van 70 jaar geleden met de Nederlandse vlag in bloemen opgesierd worden.

Achter de schermen wordt keihard gewerkt aan de realisatie van de plannen van DTNT. “Aangezien er nog bergen werk verzet moeten worden is iedere vorm van hulp van vrijwilligers van harte welkom. Ook is er nog steeds behoefte aan figuranten tijdens de diverse festiviteiten.” Mensen die hier belangstelling voor hebben kunnen zich aanmelden via: www.dtnt.nl

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.