nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
17°
geheel bewolkt
08:00
19°
geheel bewolkt
11:00
21°
matige regen
14:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

langlopende discussie adres appartementen delden duurt voort rijdende rechter komt niet

Terug

Discussie over adres appartementen Delden duurt voort – Rijdende rechter komt niet

Post wordt verkeerd bezorgd, de taxi raakt de weg kwijt en mensen die op bezoek komen, hebben altijd problemen het appartementencomplex te vinden. Naast deze vervelende situaties zijn de bewoners echter vooral bang dat hun veiligheid in het gedrang komt. “Het is al een keer voorgekomen dat een ambulance niet bij het gebouw kon komen. Wij maken ons daar grote zorgen over.”

Al ruim zeven jaar lang zijn Ben en Ineke Analbers uit Delden in discussie met de gemeente Hof van Twente over het adres waarop ze wonen. In 2007 werden er aan de Langestraat ter hoogte van de ingang naar ’t Kip twee appartementencomplexen gebouwd. Hoewel het gezien de locatie logisch lijkt dat de gebouwen een adres aan de Langestraat hadden gekregen, werden ze ingedeeld bij ’t Kip. Het eerste daadwerkelijke huis aan deze straat ligt echter een paar honderd meter verder. Daarnaast betreft het hier geen doorgaande weg.

“Mensen die met een navigatiesysteem of met een kaart naar ons willen toerijden, komen allemaal vast te staan voor de paatjes die halverwege ’t Kip staan”, vertelt Ineke Analbers. “Dit komt omdat ze vanaf de andere kant ’t Kip oprijden. Dat is ook volkomen logisch: de voormalige bibliotheek en het mortuarium hebben het adres Langstraat en liggen eigenlijk tussen ons en ’t Kip. Er is dan toch niemand die vermoedt dat wij een uitzondering zijn.”

De bewoners van het appartementencomplex maken zich vooral zorgen over de veiligheid. “Het is al een keer voorgekomen dat een ambulance niet bij het gebouw kon komen vanwege de paaltjes. De brandweer in Delden weet nog wel waar ze moeten zijn, maar als er iemand in een noodsituatie uit Hengelo moet komen, is het praktisch onmogelijk om ons te vinden. Wij maken ons daar grote zorgen over.”

Volgens het echtpaar is het aanpassen van de straatnaam de eenvoudigste manier om de problemen te verhelpen. “Ze kunnen ook de paaltjes weghalen, maar daar zullen de aanwonenden niet blij mee zijn. In onze ogen heeft deze discussie nu echter lang genoeg geduurd.” Burgemeester Nauta heeft inmiddels al een bezoek gebracht aan het complex. “In tegenstelling tot haar voorgangers toonde zij begrip voor onze problemen, we hopen dan ook dat er nu een oplossing komt.”

De rijdende rechter

Begin 2014 wilde De Rijdende Rechter zich buigen over de zaak. “Wij hebben de situatie uitgelegd en ze waren erg geïnteresseerd”, vertelt Ineke Analbers. “De gemeente wilde echter niet meewerken aan het televisieprogramma, dan houdt het op.” PvdA voorman Fred Rijkens heeft het college inmiddels om uitleg gevraagd over de situatie.

"De heer en mevrouw Analbers uit Delden zijn al 7 jaar bezig met de benaming van de straten ‘t Kip en de Langestraat in Delden. De heer Analbers zegt dat er veel misverstanden ontstaan door ‘dubbele’ benaming waardoor de bereikbaarheid door hulpdiensten wordt belemmerd. Ik zou graag willen weten hoe dit verhaal in elkaar zit. Ook wil ik graag de reden weten waarom de gemeente medewerking heeft geweigerd aan het programma van de Rijdende Rechter, die bereid was deze zaak op te pakken. Het lijkt mij namelijk onredelijk om niet aan de Rijdende Rechter (en een mogelijke oplossing) mee te werken en zelf niet met een oplossing of alternatief te komen.”

advertenties

17 jun 2014

“"Goor" bepaalt wat er in Delden gebeurt Punt !!”

Harm 17-06-2014 @ 10:35 | 0 | rapporteer

Reageren

18 jun 2014

“Ik kan het verhaal van de bewoners beamen.
Werk in het verpleeghuis St.Elisabeth en we hebben meerder malen pakketdiensten, taxi's, bezoekers.etc
bij ons aan de balie gehad, die de weg niet konden vinden.
Dus...lijkt me handig er gewoon Langestraat van te maken.
Probleem opgelost!
Succes bewoners...”

Marion 18-06-2014 @ 08:52 | 0 | rapporteer

Reageren

18 jun 2014

“Marion,

Bedankt voor je reactie. Ik ben penningmeester voor Overijssel van de Hart en Vaatgroep en we krijgen als.
vrijwilliger met de kerst een flesje wijn. Deze moest ik in december 2007 ophalen bij de balie van St.Elisabeth, toen werd mij het probleem bekend.
Nogmaals dank Marion”

BenAnalbers 18-06-2014 @ 22:59 | 0 | rapporteer

Reageren

18 jun 2014

“Beste Bennie,

Moet ik dit positief of negatief opvatten...
Ben al jaren vrijwilliger bij het Alzheimercafe Hof van Twente, heb nog nooit een fles wijn gehad..
Volgens mij stond het wooncompex er nog niet in 2007 en ik ben werkzaam sinds 2009...
Daar ging het toch om..nieuw adres wooncomplex?”

Marion 18-06-2014 @ 23:36 | 0 | rapporteer

Reageren

19 jun 2014

“Marion,

Zeer positief. Het kan ook zijn dat ik niet van de Hart en Vaatgroep een flesje wijn kreeg maar van HWS, daar doe ik ook werk voor. In elk geval is het mij toen duidelijk geworden dat er met de adressering iets mis was. Het kan zijn dat dit met St. Nicolaas of met Kerst 2007 was, dat weet ik ook niet maar in elk geval in december 2007 want wij wonen er sinds 1 dec 2007.
Maar erg bedankt voor je reactie en je moet het positief opvatten, ja zeer positief zelfs.”

bennie 19-06-2014 @ 09:51 | 0 | rapporteer

Reageren

19 jun 2014

“Zal ik de doen!!
Succes”

Marion 19-06-2014 @ 11:59 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.