nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

lezing over associatieverdrag met oekraine voor inwoners hof van twente

Terug

Lezing over Associatieverdrag met Oekraïne voor inwoners Hof van Twente

Op woensdag 6 april 2016 vindt in Nederland een raadgevend referendum plaats over de Wet tot goedkeuring van de Associatie-overeenkomst tussen de Europese Unie en haar Lidstaten enerzijds en Oekraïne anderzijds. Bij velen bestaan vragen over dit onderwerp: wat houdt dit samenwerkingsverdrag precies in, en wat betekent het verdrag voor Europa, en ons land in het bijzonder, en voor Oekraïne?

De Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk onderhoudt al 25 jaar goede vriendschappelijke contacten met het Pechersk District van Kiev. Mede gelet op haar statutaire doelstellingen, wil de Vereniging ook graag een positieve bijdrage leveren aan een open en eerlijke voorlichting over de EUAssociatie-overeenkomst met Oekraïne. Onduidelijkheden kunnen immers leiden tot vooroordelen, die in de weg kunnen staan aan een weloverwogen keuzebepaling in het komende referendum.

Om antwoorden te bieden op de vele vragen rond de Associatie-overeenkomst met Oekraïne en het desbetreffende referendum organiseert de Vereniging Hof van Twente – Kiev-Pechersk een openbare lezing over dit onderwerp. De lezing zal worden verzorgd door Mr. Pieter Jan Wolthers. Als Nederlands Ambassadeur in Kiev in de periode 2009-2013 was de heer Wolthers nauw betrokken bij de totstandkoming van dit samenwerkingsverdrag. Door een kenner van de materie aan het woord te laten, beoogt de Vereniging ertoe bij te dragen dat de kiezers straks in het referendum over de goedkeuring van de Associatie-overeenkomst met Oekraïne een gefundeerde keuze zullen kunnen maken.

De openbare lezing, die vrij toegankelijk is, vindt plaats op maandag 14 maart 2016 in Zalencentrum De Bebsel, Hengeveldestraat 20 te Goor aanvang 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

advertenties

09 maa 2016

“Propaganda om ja te stemmen zeker!

De oorlog in Oekraïne, hoe is die ook weer ontstaan?
De Oekraïnse President Viktor Yanukovych aarzelde zelf om de overeenkomst met de EU te tekenen. Veel Oekraïners zagen in die aarzeling de invloed van het Kremlin. De overeenkomst werd verworpen en het Oekraïnse volk kwam in protest. De president sloeg dat protest hardhandig neer en het ging los.

Het is een conflict met Rusland dat de Oekrainers nota bene zelf hebben opgezocht juist met die associatie-overeenkomt. Is de daardoor ontstane oorlog nog onvoldoende om tegen te stemmen?
We kunnen toch niet omwille van de wens van 1 groep in 1 land, Rusland en de EU gevaarlijk in elkaars vaarwater laten komen? De voorstanders handelen ondemocratisch en ondoordacht.

Links en rechts Nederland verenigt u tegen de waanzin van de associatie-overeenkomst! https://www.groene.nl/artikel/geenpeil http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/geenpeil_hier_is_het_associati.html”

Weloverwogen keuzebepaling 09-03-2016 @ 12:39 | 0 | rapporteer

Reageren

09 maa 2016

“Ik ben het met je eens

Mijn reden om tegen te stemmen is dat de EU al veel te groot en te log is.. We zitten met mensen op gescheept die wel voor ons beslissen maar die we niet zelf gekozen hebben..

De EU is ook veel te snel gegroeid niemand heeft aan de Nederlandse bevolking gevraagd of we al doe Oostblok landen er bij wouden hebben..”

John 09-03-2016 @ 13:32 | 0 | rapporteer

Reageren

09 maa 2016

“Heeft onze vriend de president geen miljarden achter de hand?
Hoe komt hij hieraan?
Wie weet hierop een antwoord?
In was in februari in Zimbabwe, en Moegabe heeft een Mercedes van 600.000 euro, en wij maar miljoenen ontwikkelingsgeld naar dit zeer arme land sturen, waar het moet terechtkomen komt het helaas niet.
De mensen hebben niets, zo gaat het min of meer ook in de Oekraine, helaas maar waar.”

B analbers 09-03-2016 @ 13:37 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.