nu 17°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
15°
onbewolkt
08:00
16°
onbewolkt
11:00
20°
half bewolkt
14:00
21°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

museumboerderij wendezoele geopend tijdens open monumentendagen

Terug

Museumboerderij Wendezoele geopend tijdens Open Monumentendagen

In het weekend van 10 en 11 september is de museumboerderij deelnemer aan de Open Monumentendagen. De oven in het ‘kokhok’ is dan op zaterdags in gebruik. Bakker Ter Avest uit Delden komt daar broodjes bakken op traditionele wijze. De Open Monumentendagen staan dit jaar in het teken van iconen en symbolen.

De muzikale omlijsting wordt die dag verzorgd door het Regionaal Mandoline & Gitaarorkest. Dit orkest van ongeveer 30 spelers zal van 13.30 uur tot 16.00 uur op het erf optreden. Zij zullen onder andere een speciaal stuk spelen ter herdenking van de componist Unico Graaf van Wassenaer (1692 – 1766). Het orkest speelt onder leiding van dirigent Leo van Rutte.

Het hele weekend wordt er, naast de demonstraties weven en spinnen, ook gedemonstreerd hoe vroeger een knipmuts werd opgemaakt. Een prachtig schouwspel met dames in klederdracht. In het spieker kunnen de bezoekers genieten van een kopje koffie met een zogenaamde ‘wendezoelebroeder’.

Tijdens de Open Monumentendagen in het weekend is de entree gratis, maar is er wel gelegenheid voor doneren van een vrije gift.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.