nu
Weerbericht Delden
onbewolkt
16:00
onbewolkt
19:00
-3°
onbewolkt
22:00
-5°
onbewolkt
01:00
-6°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

muziekvereniging amicita collecteert voor anjeractie in delden

Terug

Muziekvereniging Amicita collecteert voor Anjeractie in Delden

Vanaf maandag 30 mei tot en met zaterdag 4 juni vindt de 71e Anjeractie plaats, de jaarlijkse collecteweek voor cultuur en natuurbehoud. Tienduizenden collectanten van culturele verenigingen gaan langs de deuren om geld op te halen voor het Prins Bernhard Cultuurfonds. In Delden zullen leden van Amicitia in Delden weer aan de deur komen met de bekende collectebus. “Elke gedoneerde euro is bestemd voor cultuur en natuurbehoud in onze eigen regio. In Overijssel kon mede daardoor in 2014 aan 200 projecten een bedrag van ruim 500.000 euro worden toegekend.”

“Vanwege de forse overheidsbezuinigingen moet de zelfredzaamheid in de cultuursector vergroot worden”, zo laat Amicitia weten. “Mede dankzij de opbrengsten van de Anjeractie kan het Cultuurfonds jaarlijks ruim 3.500 projecten ondersteunen. Zo ondersteunt het Cultuurfonds onder andere de aanschaf van kleding en instrumenten voor de muziekverenigingen. Voor Amicitia betekent dat vooral de mogelijkheid om klarinetten en blokfluiten aan te schaffen voor de jeugdige leden. Begin dit jaar kreeg de Deldense muziekvereniging nog een bedrag van 5550 euro toegewezen voor de aankoop van instrumenten.

Vanaf dit jaar mogen collecterende verenigingen 50 procent van de opbrengst houden voor de eigen clubkas. De andere helft is bestemd voor projecten binnen de provincie Overijssel. Ook biedt het Cultuurfonds nieuwe manieren om geld te werven. Zo is er een digitale collectebus en kunnen verenigingen via een online platform geld werven.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.