nu 18°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
20:00
17°
geheel bewolkt
23:00
15°
zwaar bewolkt
02:00
14°
zwaar bewolkt
05:00
13°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwbouwproject peperkampweg kan van start buurt blijft zich verzetten

Terug

Nieuwbouwproject Peperkampweg kan van start, buurt blijft zich verzetten

De gemeenteraad van de Hof van Twente heeft het nieuwbouwplan aan de Peperkampweg in Delden op dinsdagavond 17 december vastgesteld. Hiermee krijgt Stichting Wonen Delden groen licht om te starten met de sloop van de huidige gebouwen en te beginnen met de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van nieuwe 52 woningen. Het project zit al sinds 2000 in de koker, maar meningsverschillen tussen de woningcorporatie en de buurtbewoners over de uitvoering van het plan, zorgden de afgelopen jaren voor veel vertraging.

De politieke partijen in de gemeente zijn vooral blij dat er eindelijk kan worden gestart met de werkzaamheden. Wel betreuren ze dat er nog altijd geen overeenstemming is bereikt met de buurtbewoners. Het breekpunt is het aantal bouwlagen. Wonen Delden geeft aan dat twee verdiepingen, zoals de buurtbewoners dat graag zouden zien, financieel niet haalbaar is. Voor de aanwonenden zijn de drie bouwlagen in het plan niet acceptabel.

“Ik vind het teleurstellend dat, hoe vaak je ook bij elkaar zit, je toch moet concluderen dat je niet in alle gevallen tot elkaar kunt komen”, zo gaf wethouder Sijbom tijdens de laatste commissievergadering aan. Je hebt te maken met inbreidingslocaties die wat lastiger zijn als het gaat over overeenstemming met partijen die er omheen wonen dan het bouwen van voorzieningen in een weiland. In de communicatie is een nog een tandje bijgezet om de partijen bij elkaar te krijgen, helaas zonder succes.” Sijbom is blij dat er nu in ieder geval kan worden begonnen met de uitvoering van de plannen. “Vooral in het belang voor de jongeren met een beperking en ouderen die daar straks komen te wonen.”

Henny Manrho, directeur van de Stichting Wonen Delden hoopt in het voorjaar van 2014 te kunnen beginnen met de werkzaamheden. “Omdat we nog geen duidelijkheid hadden is het project nog niet aanbesteed. Dat gaan we in januari doen.” Hierna wil Manrho zo snel mogelijk starten met de sloop van onder andere de oude brandweerkazerne en de Pluimershof. “De planning is om na de sloop direct van start te gaan met de bouw.”

De bewoners van de Peperkampweg hebben echter nog een mogelijkheid om de plannen opnieuw te dwarsbomen. De stap naar de Raad van State zou het project nogmaals voor maximaal een half jaar kunnen vertragen. “Ik hoop natuurlijk dat de bewoners zich neerleggen bij de beslissing van de gemeenteraad. Dat is uiteindelijk toch het orgaan dat het dichtste bij de burgers staat.”

In een eerste reactie laat de buurt echter weten zich niet bij de situatie neer te leggen. “Wij stappen honderd procent zeker naar de Raad van State”, zo geeft Toon Nijland aan, die aan de overzijde van de straat woont. “Wij begrijpen ook wel dat er iets moet gebeuren in de straat, maar zijn het niet eens met de hoogte van het complex. Daarnaast zijn wij als buurt erg ontevreden over de communicatie vanuit Wonen Delden en de gemeente.”

advertenties

19 dec 2013

“Mooi zo! Hoewel het voor de bewoners rondom nog een discussiepunt is, is het in elk geval goed dat er stappen worden gezet en o.a. pluimershof en de oude gemeentewerf eindelijk weg gaat. Dat is echt geen gezicht meer.”

Dennis Sievers 19-12-2013 @ 08:28 | 0 | rapporteer

Reageren

19 dec 2013

“Ben het met je eens Dennis, nu weet iedereen waar die aan toe is!

Verder denk ik dat de buurt bij de raad van state geen kans maakt.. Ik denk dat de financiële kant zwaarder weegt dan hun argumenten van 3 verdiepingen..”

John 19-12-2013 @ 12:07 | 0 | rapporteer

Reageren

19 dec 2013

“Dat daar nieuwbouw moet komen staat vast maar heeft Wonen Delden met de buurt bewoners al gepraat over planschade . Lijkt me in deze situatie wel relevant en misschien wel dé oplossing..”

Willem Lokate 19-12-2013 @ 17:07 | 0 | rapporteer

Reageren

20 dec 2013

“hoezo plan schade de buurt word er alleen maar beter op tis er nu een zootje”

frans 20-12-2013 @ 12:38 | 0 | rapporteer

Reageren

20 dec 2013

“Willem en Frans; de buurt zit helemaal niet op enig planschade te wachten. De woningbouw vereniging voert hier geen gesprekken over net zo min als de informatie gesprekken omtrent het bouwproject.
Waar het om gaat en daar is de hele buurt, en ik denk heel Delden het over eens, er moet nieuwbouw komen. Dat een kolosaal en groot gebouw niet past in het straatbeeld is een groot heikel punt. De gemeente zegt aan de ene kant dat dit toelaatbaar is in het centrum van Delden, maar aan de andere kant spreken ze van dat deze blokkendoos buiten het beschermd centrum ligt.
Frans je hebt een punt als het gaat om het aangezicht. Waardoor is deze chaos ontstaan?. Door toedoen van de gemeente en de woningbouw vereniging. Als deze partijen de boel zouden onderhouden zag het er en stuk vriendelijker uit. Nu ze er een puinzooi van maken moet het opgeruimd worden tegen elke prijs.”

Toon Nijland 20-12-2013 @ 17:13 | 0 | rapporteer

Reageren

20 dec 2013

“Buurtbewoners volhouden, de woningbouw vereniging zit er alleen voor zichzelf die interesseert het geen ene zak of het 3-4 of 5 bouwlagen zijn, hun wonen er immers niet.
Het draait daar alleen om geld, bij problemen steken ze geen ene hand voor je uit losers zijn het.”

Arie 20-12-2013 @ 19:53 | 0 | rapporteer

Reageren

20 dec 2013

“Nooit problemen gehad met WonenDelden. Prima mensen!”

Gerrit 20-12-2013 @ 20:22 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.