nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwe bewoners peperkamp in delden krijgen sleutel overhandigd

Terug

Nieuwe bewoners Peperkamp in Delden krijgen sleutel overhandigd

Na een jarenlange plan- en voorbereidingsfase is het werk aan de het nieuwe appartementencomplex aan de Peperkampweg in Delden afgerond en mogen de nieuwe eigenaren starten met de inrichting van hun woning. Op maandag werden de dertig appartementen voor senioren op de hoek van de Nieuwstraat en Peperkampweg opgeleverd. Een dag laten kregen de jongvolwassenen met een verstandelijke of geestelijke beperking de sleutel overhandigd. In september volgt de officiële opening van bouwproject De Peperkamp.

Volgens plan

Het lukte de bouwers om, precies volgens plan, de nieuwbouw van 51 appartementen binnen een jaar op te leveren. Henny Manrho, directeur van Wonen Delden, complimenteerde de aannemer Lammersen/Droste en het installatiebedrijf Ten Dam met deze prestatie. “Jullie hebben een prima staaltje vakmanschap geleverd in een zeer korte bouwtijd. En dat terwijl het jullie niet altijd gemakkelijk gemaakt is.” Hij doelt daarmee op de riolering, de nutsleidingen en de bestrating die pal voor de deur van het nieuw te bouwen complex, vervangen moesten worden door de gemeente Hof van Twente.

Van alle gemakken voorzien

Voorafgaand aan de sleuteloverdracht gaf Wonen Delden uitleg over alle gemakken die in de woningen zijn aangebracht. “Zo zijn de appartementen voorzien van een videofooninstallatie, vloerverwarming, warmte-terug-win-installatie, schakelbare wandcontactdozen en brandmelders.” Ook kregen de bewoners uitleg over de huurovereenkomst en het huishoudelijk reglement. “Na uitreiking van de sleutels ontving elke bewoner een klusbox van Wonen Delden met basisgereedschap en schoonmaakartikelen.”

Erve Graashuis en JP van den Bent stichting

Bij de voorbereiding en uitvoering van dit gebouw hadden ook de ouders van de jongvolwassenen met een verstandelijke of geestelijke beperking een belangrijke stem. Verenigd in de stichting Erve Graashuis, kozen zij de JP van den Bent stichting om de zorg en begeleiding te organiseren. Ook zorgen de ouders voor inrichting en aankleding van de inloopwoonkamer. Dit is een aantrekkelijke ruimte voor het organiseren van activiteiten en gezelligheid. Zo gauw de bewoners hun intrek nemen, zijn 18 medewerkers van JP van den Bent werkzaam aan de Peperkampweg 28 in Delden.

De Peperkamp in cijfers

De stichtingskosten van het project liggen op ongeveer 7,3 miljoen euro. De huurprijzen variëren per appartement van 565 euro tot 610 euro per maand. De bruto oppervlakte van één wooneenheid is 84 of 98 vierkante meter. De balkons zijn respectievelijk 6,8 of 10,7 vierkante meter. Elke woningen heeft een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer met toilet, open keuken, toiletruimte, binnenberging en buitenberging. Verder voldoen de appartementen aan energielabel A, Woonkeur.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.