nu 23°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
29°
onbewolkt
14:00
33°
onbewolkt
17:00
34°
licht bewolkt
20:00
31°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwe boeken en dvds bibliotheek delden 11

Terug

Nieuwe boeken en dvd's bibliotheek Delden

24-08- 2011 - De 59-jarige man, Jan Diphoorn uit Hengelo, die donderdag dood werd aangetroffen in het Twentekanaal, is door een misdrijf om het leven gekomen. Sectie heeft dit uitgewezen, schrijft de Tubantia.

Donderdag werd aan de Werninksweg, nabij Delden, het lichaam gevonden. Inmiddels is dus duidelijk dat de de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Het Team Grootschalig Opsporing, genaamd TGO Maureen, zet het onderzoek voort met 20 rechercheurs.

Ondertussen hebben zich al vijf mensen als getuige gemeld bij de politie, maar men is nog steeds op zoek naar mensen die regelmatig contact met hem hadden. Met name via internet, want Diphoorn was zeer actief op profielensites en chatte regelmatig.

Donderdagavond zullen er in de uitzending van Onder de Loep van RTV Oost beelden worden getoond van de woonomgeving van het slachtoffer en de locatie waar hij donderdagochtend werd aangetroffen.

Daarin zullen ook getuigen worden opgeroepen zich te melden. De politie wil met name weten waar Jan Diphoorn woensdagavond is geweest, of met wie hij contact heeft gehad. Wie informatie heeft kan bellen met de politie Twente 0900-8844, of anoniem via Bel M 0800-7000.

Update: De politie onderzoek in de moord op de Hengeloër Jan Diphoorn ondermeer of  een internetdate hem fataal is geworden. Diphoorn was alleenstaand homoseksueel en had wel eens dates, met contacten die hij via internet op had gedaan.

De politie zoekt naar aanwijzingen voor de moord in alle contacten die Diphoorn onderhield, maar nadrukkelijk ook in de homoscene. Zijn computer wordt onderzocht op recente chatcontacten die aanwijzingen kunnen geven voor wat er met hem is gebeurd.

Daarnaast sluit de politie een wraakactie niet uit. Het slachtoffer had een strafblad voor ontucht met twee minderjarige jongens. In 2006 blijkt hij daarvoor veroordeeld tot tien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een taakstraf van 240 uur.

Bron: TC Tubantia

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.