nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwe boeken en dvds bibliotheek delden 4

Terug

Nieuwe boeken en dvd's bibliotheek Delden

Delden – 17-03-2013 – Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart 2013, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zette vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Vorige editie waren 300.000 Nederlanders actief bij bijna 7.000 klussen, een recordaantal. Jaarlijks worden elk jaar door de vele ouders van de Toonladder de handen uit de mouwen gestoken om klussen op school te organiseren op een mooie zaterdag. Dit gaat van buitenkant school, muren schilderen, plantsoenwerk tot  herbeplanting. Voor het eerst draaide de Toonladder dit jaar onder de vlag van het Oranje Fonds NLdoet.

Maar liefst 17 vrijwilligers staken zaterdag om 9.00 uur de handen uit de mouw: Een haag moest plaatsmaken voor nieuwe aanplant en een moestuin werd aangelegd. Ook werd de speelplaats voor de onderbouw aangepast, en de rubberen tegels opnieuw gelegd. Om 12.30 werd een uistekende lunch verzorgd door Hotel Restaurant de Zwaan. “Wij ondersteunen zulke initiatieven als deze en dragen de Toonladder een uiterst warm hart toe”, aldus eigenaar Martijn ten Broeke van de Zwaan.

Met hulp van bosbaas Gert-Jan Roelofs van Twickel die met zwaar materieel kwam als een trekker en graafmachine, en de subsidie van het Oranje Fonds was de klus gauw geklaard. Om 13.00 uur kon iedereen zijn/haar weekend weer vervolgen.

   

advertenties

26 dec 2013

“Echt goed”

Hebn 26-12-2013 @ 20:21 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.