nu 16°
Weerbericht Delden
lichte regen
08:00
17°
lichte regen
11:00
18°
lichte regen
14:00
20°
lichte regen
17:00
19°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwe ervaringen met oude tradities bij 3e speelmiddag wendezoele

Terug

Nieuwe ervaringen met oude tradities bij 3e speelmiddag Wendezoele

Museumboerderij Wendezoele heeft afgelopen woensdag voor de derde keer een kinderspeelmiddag voor basisscholieren gehouden. De twee voorgaande edities waren met enkele honderden aanwezigen al een succes. De laatste speelmiddag werd met ongeveer 450 kinderen, ouders, opa’s en oma’s nog drukker bezocht.

Een wachtrij bij de pony’s waar een rondje op gereden mag worden, uitverkochte pakketjes om ter plekke een vogelhuisje te maken en ranja die niet is aan te slepen: de kinderen vermaakten zich op woensdagmiddag prima aan de Twickelerlaan. “De iPad werd even helemaal vergeten”, zo laat de organisatie weten. “De activiteiten op deze spelmiddag waren er ook al aan het begin van de vorige eeuw, maar de kinderen vonden het allemaal geweldig.”

Er was dan eigenlijk ook geen onderdeel waar niet aan werd deelgenomen. Vooral het voeren van de lammetjes trok veel bekijks. “Maar er was ook veel interesse in het leren melken met de hand, het verwerken van wol, het maken van figuren door middel van zandstrooien en het bekijken van de diertjes in vijver. Uiteraard werd er ook weer de nodige pannenkoeken gegeten.”

Dit is de eerste keer dat de Wendezoele al in de meivakantie een speelmiddag houdt. “Voor wie het gemist heeft, niet getreurd, op de eerste woensdag van de zomervakantie en in de herfstvakantie zijn er weer speelmiddagen, elk met een eigen thema en wisselende activiteiten. Museumboerderij Wendezoele daarnaast te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Van 20 tot en met 24 mei staat het thema ‘zaaien’ centraal.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.