nu 13°
Weerbericht Delden
half bewolkt
02:00
11°
licht bewolkt
05:00
10°
half bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
16°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

nieuwe tentoonstelling bij de pook in delden

Terug

Nieuwe tentoonstelling bij de Pook in Delden

Bij Galerie & Kunstuitleen de Pook in Delden is vanaf 1 september een nieuwe expositie te zien. De Duitse kunstenares Friederike During zal tot en met 27 oktober  haar werk met gemengde technieken op doek, paneel en metaalplaat tentoonstellen.

Friederike During is als dochter van reclameontwerper en kunsthandelaar Friedrich Dubbert in Essen geboren. Opgegroeid in Dardesheim bij Halberstadt en Nordhorn (Graafschap Bentheim), studeerde ze met succes af aan de Kunstacademie in Münster op het vakgebied schilderkunst en grafiek. Ze werkte eerst als reclameontwerpster om zich daarna al snel te wijden aan de schilderkunst.

Sinds 1980 werkt ze als professioneel kunstenares in haar eigen atelier met tentoonstellingsruimten in Bad Bentheim en deelgemeente Gildehaus. Talrijke werken zijn ontstaan tijdens studiereizen door Europa. De meest kunstzinnige en waardevolste inspiratie komt bij Friederike naar boven onder de Italiaanse zon.

De werken ontstaan tijdens een complex "laag over laag" mixproces bestaande uit acryl, zand, pigmenten, metalen, bladgoud, enz. Met een kwast, roller, sponzen en vele andere ongewone instrumenten worden de kunstwerken bewerkt. Niet alleen doek, maar ook roestige ijzeren platen, blik, acrylaatglas en houten kubussen zijn beschilderd. De verflagen worden steeds weer geschuurd om tot een dieptewerking van de vlakken te komen, kenmerkend voor deze techniek. De warme acrylkleuren worden in combinatie met schrifttekens zodanig op het kunstwerk aangebracht dat ze haast plastisch lijken.

Bij het gebruik van onder andere roestige metalen platen worden de oppervlakken eerst blootgesteld aan oxidatie processen, vervolgens worden zilver of goud nitraten, ijzermica en zelf geproduceerde thermische- en Hydrokleuren toegevoegd, die een zinderende, figuratieve en mysterieuze textuur vormen. Door het gedeeltelijke afschuren en weer opbrengen van kleuren en vormelementen lijken de uiteindelijke afbeeldingen op bijvoorbeeld bemoste rotsoppervlakken, op uitgegraven archeologische vondsten of  van mysterieuze kalligrafische schriftelementen. Sommige woorden of tekens nodigen u uit om te ontrafelen en te lezen. De kijker ondergaat een "meditatieve rust" tijdens het aanschouwen van de composities.

De meesteres van de "metafysische kunst" heeft, na meerjarig experimenteren aan haar mix van stijlen, een eigen kunststijl gecreëerd.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.