nu 19°
Weerbericht Delden
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°
zwaar bewolkt
20:00
25°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

ode aan het zout in de blasiuskerk

Terug

Ode aan het zout in de Blasiuskerk

10-10-2011 - Het beroemde Wereldmuziekkoor Intervocaal en het Valerius Ensemble gaven op zondagmiddag een concert in de Nieuwe Blasiuskerk. De twee groepen zijn in 2010 een project gestart met de naam ‘Ode aan het zout’. Er werd al gespeeld in Enschede en Polen. “Maar waar kun je beter een optreden geven dan aan de bron”, vraagt dirigent Diet Gerritsen vlak voor aanvang aan het publiek.

De bezoekers worden op zondag verwelkomt door leden van Intervocaal, die zijn verkleed als figuren uit de zoutgeschiedenis. Onder hen natuurlijk ook Baron van Heeckeren van Wassenaer die in 1886 bij boringen naar water, het zout in de Twentse bodem ontdekte.

De ruim honderd aanwezigen reageren enthousiast op het diverse repertoire dat in maar liefst vijf verschillende talen tot uitvoer gebracht wordt. “Voor iedere nationaliteit een eigen lied.” In het muziekkoor zingen onder anderen Indiërs, Russen en Amerikanen mee. “En alle liederen hebben iets te maken met zout.”

Ook worden er een aantal instrumentale werken gespeeld voor klarinet en strijkkwartet van de componisten Gershwin en Mozart. Het concert wordt na ruim anderhalf uur afgesloten met de compositie ‘Oda a la Sal’ van Frank Deiman met de tekst van het gelijknamige gedicht van Pablo Neruda.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.