nu
Weerbericht Delden
lichte regen
04:00
lichte regen
07:00
lichte regen
10:00
lichte regen
13:00

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

omwonenden voormalige basisschool blij met komst medisch centrum

Terug

Omwonenden voormalige school blij met komst medisch centrum

Delden – 18-02-2012 – Na jarenlange onzekerheid is er eindelijk een oplossing gevonden voor het leegstaande pand op de hoek van de Averinkstraat en de Vossenbrinkweg. In het gebouw van de voormalige basisschool Vossenoord en het kinderdagverblijf Catalpa zal vanaf januari 2013 een medisch centrum gevestigd zijn. De directe omwonenden zijn nauw betrokken bij de plannen en zijn gelukkig met de uitkomsten.

Waar eerder plannen voor het leegstaande pand op veel verzet stuitten vanuit de buurt, wordt het medisch centrum met open armen ontvangen. Vooral het feit dat de bewoners betrokken zijn bij de procedure en dat er geluisterd is naar hun ideeën heeft de sceptische opstelling van de buurt veranderd in een positief gevoel.

“We zijn eigenlijk vanaf het moment dat de plannen bekend zijn gemaakt positief geweest”, vertelt Binne Visser, woordvoerder namens de buurt. Eerder protesteerden de omwonenden met succes tegen de komst van een groot wooncomplex en de bouw van een negental huizen. “Bij dit project blijft het huidige gebouw bestaan, wat voor de buurt veel minder nadelen oplevert. Daarnaast zijn we telkens goed geïnformeerd over, en betrokken bij het project. De plannen doen recht aan de omgeving en zijn een zinvolle invulling van het pand.”

In december 2011 is de voormalige basisschool aangekocht door aannemer Huub Vos, huisarts C. van der Helder en anesthesioloog B. Liebrand-Alhadi. Na een grondige verbouwing moet het medisch centrum volgend jaar een brede variatie aan zorg bieden met onder andere een huisarts, een anesthesioloog, medische specialisten en een operatie kamer voor kleine ingrepen.

De  initiatiefnemers hebben op 28 januari de mogelijkheden met de directe omwonenden besproken. Over de plannen met het gebouw waren de buurtbewoners zeer tevreden. Wel werden er zorgen geuit omtrent de parkeerplaatsen en de veiligheid. Op basis van deze op- en aanmerkingen presenteerde aannemersbedrijf Vos op 11 februari zes verschillende varianten voor de aanpak rondom het gebouw aan de betrokkenen.

Unaniem werd gekozen voor de variant met een verlaagde stoep en insteekhavens aan de voorkant. Hierdoor blijft het trottoir bestaan en komt men bij vertrek niet rechtstreeks op de straat, wat de veiligheid ten goede komt.  Daarnaast  hoeven de bewoners tegenover het pand niet bang te zijn dat er auto’s aan de weg geparkeerd worden. Aan de voorkant zullen ongeveer twintig parkeerplaatsen komen voor de bezoekers. Aan de achterzijde komt een parkeergelegenheid voor het personeel.

Het gebouw zal een grondige renovatie ondergaan. Hierbij wordt er mogelijk aan de achterkant een uitbouw gerealiseerd. Daarnaast zal de fietsenstalling aan de achterzijde verplaats worden naar de zijkant van het gebouw. Voor de bouwvakvakantie wordt begonnen met de verbouwing die in december klaar moet zijn.

Afbeelding: Architectenburo CAVD


advertenties

25 maa 2012

“Was het niet beter geweest dat alle huisartsen van Delden daar werden onder gebracht.
Zou eerder sprake van zijn geweest?”

R.Bosma 25-03-2012 @ 15:56 | 0 | rapporteer

Reageren

08 jan 2013

“De bouw van het medisch centrum ligt sinds een paar weken plat, omdat dhr. Liebrand-Alhadi heeft afgehaakt. De overige 2 initiatiefnemers zijn volgens informatie van aannemer Vos nu op zoek naar een nieuwe invulling. Ik heb de gemeente voorgesteld om hulp te bieden, zodat in de oude Vossenoord een gezondheidscentrum kan komen”

R.A.E. Beens 08-01-2013 @ 11:20 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.