nu 13°
Weerbericht Delden
onbewolkt
05:00
13°
onbewolkt
08:00
17°
onbewolkt
11:00
21°
onbewolkt
14:00
23°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

onthulling kunstwerk bij officiele opening appartementen peperkampweg delden

Terug

Onthulling kunstwerk bij officiële opening appartementen Peperkampweg Delden

In de tuin van het splinternieuwe appartementencomplex De Peperkamp in Delden, onthult Commissaris van de Koning Ank Bijleveld op zaterdag 1 oktober om 10.30 uur een kunstwerk. Daarmee verricht zij de officiële openingshandeling van het 52 appartementen tellende gebouw dat de Peperkampweg sinds kort siert. Inmiddels is ook de tweede oplevering, succesvol verlopen. “In de afwerking zijn de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet en de reacties van de bewoners zijn positief”, weet Henny Manrho, directeur van Wonen Delden, opdrachtgever en verhuurder van de nieuwbouw. Aansluitend aan de opening is er voor genodigden gelegenheid om het complex Peperkamp, de inloopwoonkamer van Erve Graashuis en enkele appartementen van binnen te bezichtigen.

Met respect voor de brandweerkazerne

Het kunstwerk dat zaterdag onthuld wordt, is ontworpen en gemaakt door Hilde Onis. Zij is één van de vijf pas afgestudeerde jonge kunstenaars van de kunstacademie Aki ArtEZ in Enschede die meedeed aan de prijsvraag die was uitgeschreven door Wonen Delden. “Opdracht was om iets te maken dat verwijst naar de brandweerkazerne die vroeger op deze plek stond”, licht Henny Manrho toe. “Daarin is Hilde wat ons betreft op een hele originele en fraaie manier geslaagd”.

Twee doelgroepen, één wooncomplex

De Peperkamp bestaat uit twee gebouwen met ieder een eigen doelgroep. Het gebouw op de hoek van de Nieuwstraat en Peperkampweg, voorzien van 30 appartementen, past bij de wensen van senioren. Het andere gebouw, met 21 appartementen, is afgestemd op de wensen en behoeften van jongvolwassenen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking. Bij de voorbereiding en uitvoering van dit gebouw hadden ook de ouders een belangrijke stem. Verenigd in de stichting Erve Graashuis, kozen zij de JP van den Bent stichting om de zorg en begeleiding te organiseren. Ook zorgden de ouders voor inrichting en aankleding van de inloopwoonkamer. Dit is een aantrekkelijke ruimte voor het organiseren van activiteiten en gezelligheid. Deze bewoners, die zo zelfstandig mogelijk wonen, worden begeleid door 18 medewerkers van JP van den Bent.

De Peperkamp in cijfers

De stichtingskosten van het project liggen op ongeveer € 7,3 miljoen. De huurprijzen variëren per appartement van € 565 tot € 610 per maand. De bruto oppervlakte van één wooneenheid is 84 of 98 m2. De balkons zijn respectievelijk 6,8 of 10,7m2. Elke woning heeft een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer met toilet, open keuken, toiletruimte, binnenberging en buitenberging. Ze zijn voorzien van een videofooninstallatie, schakelbare wandcontactdozen, brandmelders, vloerverwarming en een warmte-terug-win-installatie. Daarmee voldoen de appartementen aan energielabel A en Woonkeur.

Complimenten

De directeur Manrho complimenteert aannemersbedrijf Lammersen/Droste en Installatiebedrijf Ten Dam. “Zij hebben een prima staaltje vakmanschap geleverd in zeer korte bouwtijd. En dat terwijl er de nodige hobbels genomen moesten worden.” Henny Manrho doelt daarmee op de riolering, de nutsleidingen en de bestrating die tegelijktijdig met de nieuwbouw, pal voor de deur van het bouwterrein, vervangen werden door de gemeente Hof van Twente.

advertenties

01 okt 2016

“prachtig wooncomplex aanwinst voor Delden”

frans 01-10-2016 @ 15:54 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.