nu 19°
Weerbericht Delden
half bewolkt
14:00
21°
onbewolkt
17:00
20°
onbewolkt
20:00
17°
onbewolkt
23:00
11°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

opnieuw nee tegen cameratoezicht op station delden

Terug

Opnieuw ‘nee’ tegen cameratoezicht op station Delden

De poging van de CDA-fractie in de Hof van Twente om alsnog cameratoezicht op het treinstation in Delden in te voeren, is gestrand. De partij had tijdens de raadvergadering van dinsdag 25 augustus een motie voorbereid waarin onder andere camerabewaking was opgenomen. Het idee van de christendemocraten om bij wijze van proef beelden op de servers van Pro Rail in Utrecht op te slaan en deze in het geval van diefstal te laten uitlezen door werklozen, stuitte op te veel tegenstand.

Burgemeester Nauta liet opnieuw weten cameratoezicht te duur te vinden. Daarnaast zou het in verhouding weinig opleveren. Ook het idee om de beelden door mensen zonder werk te laten uitlezen kreeg weinig bijval. “Dit moet worden uitgevoerd door deskundig personeel en kan niet worden overgelaten aan werklozen", zo liet de burgemeester weten.

Het CDA schrapte vervolgens het punt cameratoezicht uit de motie en deze werd hierna met een meerderheid van stemmen werd aangenomen. De overige ideeën in de motie zoals het plaatsen van minimaal één ondergrondse glascontainer en het verlagen van de beukenhaag werden wel gesteund door alle partijen met uitzondering van de VVD en de PvdA. Ook komt er een gerichte preventiecampagne om de aangiftebereidheid van slachtoffers te stimuleren.

advertenties

27 aug 2015

“Een miljoenen kostend buitenproportioneel gemeentehuis laten bouwen in Goor was blijkbaar geen probleem. Weet iemand nog hoeveel het gekost heeft ?
Mijn broer met een uitkering is bij het station een fiets is kwijtgeraakt.
Voor haar zal camerabewaking weinig opleveren, voor slachtoffers van diefstal wellicht meer. Maar dat doet er voor haar blijkbaar niet toe. Tja die burgervaders en moeders van tegenwoordig zijn ook al niet meer wat ze geweest zijn.”

Jos Breukers 27-08-2015 @ 22:23 | 0 | rapporteer

Reageren

31 okt 2015

“Als je een camera bij het station hangt zal er iemand moeten zijn die de beelden "uitkijkt". We zitten in de gemeente onder het landelijke gemiddelde als het om handhaving en toezicht gaat. Ook onder het gemiddelde voor plattelandsgemeenten. Bovendien moet je dan ook een camera in Goor hangen want ook daar worden fietsen gestolen.
De PvdA wil dat er een toezichthouder bij komt om dit soort zaken aan te pakken. We hebben ook voorgesteld om toezichthouders die op verschillende plekken actief zijn in in onze gemeente onder te brengen in een team waardoor je gerichter zaken aan kunt pakken.Ook hebben we een motie ingediend om werklozen in te schakelen Juist het CDA is tegen extra toezichthouders.. Ik vind het mensen voor de gek houden als je zegt iets te willen doen tegen fietsendiefstal door het ophangen van een camera maar vervolgens daar geen mensen voor vrij wilt stellen die die dingen uitkijkt. Bovendien moeten we iets doen tegen illegale vuilstort en de rotzooi bij de milieu eilanden. Het is heel makkelijk om te zeggen dat je iets tegen fietsendiefstal wilt doen maar dan moet je ook echt iets doen en niet van dit soort schijnoplossingen aanbieden.

Fred Rijkens”

Fred Rijkens 31-10-2015 @ 11:27 | 0 | rapporteer

31 okt 2015

“Sorry Fred maar je slaat de plank totaal mis..

http://www.stadsraaddelden.nl/stadsraad/actueel-nieuws-delden/253-fietsendiefstallen-op-het-station-delden-.html

Hier staat toch echt (onderaan) dat de kosten minimaal zijn en dat het wel degelijk mogelijk is om goedkoop camera's te plaatsen?..

Dus mijn vraag waarom kom je met argumenten die totaal gebaseerd zijn terwijl Prorail zelf een oplossing heeft aangeboden?

Daarbij vind ik het raar dat een groep vrijwilligers wel de moeite heeft genomen om opties te bedenken en de gemeenteraad alleen maar met halfvolle maatregelen komt..”

John 31-10-2015 @ 15:26 | 0 | rapporteer

Reageren

31 okt 2015

“John,

Oke is in de raad niet aan de orde geweest zover ik weet. Of ik heb het gemist omdat ik er een keer niet was. Ken alleen de discussie waarbij de plannen niet doorgingen omdat er geen menskracht beschikbaar was om de filmbeelden "uit te kijken", Het CDA heeft toen voorgesteld om dat dan door werklozen te laten doen. Daar is mijn weten de discussie gestopt en hebben wij aangegeven dat er gewoon een toezichthouders bij moet omdat er op meer terreinen problemen moeten worden aangepakt. Wij vinden dat er weinig regels moeten zijn maar dat die dan wel strikt nageleefd zouden moeten worden. Dat kan met de nu bestaande formatie niet. Als je beelden uitkijkt heb je overigens de dader nog niet te pakken. Wat vaker iemand in uniform daar rond laten lopen in combinatie met eventueel cameratoezicht zou mogelijk wel iets kunnen opleveren.
Ik ga na of je verhaal klopt en kom er dan op terug.
Fred Rijkens, pvda”

Fred Rijkens 31-10-2015 @ 20:01 | 0 | rapporteer

Reageren

31 okt 2015

“Beste Fred,

Ik denk dat je het beste eens contact kunt opnemen met de stadsraad aangezien hun het artikel hebben geschreven en hun waarschijnlijk de informatie nog wel hebben..

Daarbij moet ik toch eerlijk bekennen dat de Pvda toch eerst even wat onderzoek moet doen voordat ze met plannen komen die kant nog wal raken..”

John 31-10-2015 @ 22:03 | 0 | rapporteer

Reageren

01 nov 2015

“welke plannen bedoel je eigenlijk als je het hebt over kant nog wal raken. Het enige dat wij in de raad hebben aangegeven is dat je zonder mensen die beelden zouden kunnen uitkijken weinig met een camera kunt. Ik weet niets van de bereidheid van pro rail maar vind het wel iets waar we naar zouden moeten kijken. Dan moet er toch nog een plan komen om te kijken hoe we die beelden van Pro rail dan weer uitkijken en daar heb je weer extra mensen voor nodig. Daarnaast zou de politie bereid moeten zijn om dan vervolgens iets met die beelden te doen. Als die afhaken heeft het nog steeds geen zin lijkt mij.
Lijkt me allemaal heel logisch toch”

Fred Rijkens 01-11-2015 @ 17:42 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.