nu 15°
Weerbericht Delden
onbewolkt
08:00
19°
onbewolkt
11:00
24°
onbewolkt
14:00
28°
geheel bewolkt
17:00
28°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

parochiehuis delden in de steigers

Terug

Parochiehuis Delden in de steigers

Nadat het eigendom van het Parochiehuis op de eerste januari van dit jaar overging van de gemeente Hof van Twente naar de Stichting Beheer Registergoederen, is er voor en achter de schermen al veel gebeurd. Al tijdens de slotweken van het cultuurseizoen werd begonnen met een grootscheepse renovatie. “Eigendom schept immers verplichtingen, waaraan de SBR maar al te graag invulling geeft. Na het hakken en breken bouwen allerlei kundige partijen inmiddels aan een beter gemeenschapshuis.”

Vooral de begane grond is plaats van handeling. De Dinkelzaal wordt van boven tot onder in een nieuw jasje gestoken, waarmee de capaciteit en de sfeer een flinke boost krijgen. Voor in het pand wordt aan een veelgehoorde wens gehoor geven door een lounge te creëren, een multifunctionele ruimte waarin bijvoorbeeld gewacht, gepauzeerd, gekletst en gekookt kan worden.

Een verdieping hoger krijgt de sfeer en akoestiek van de Reggezaal een impuls. De nieuwe verf zit er al een aantal maanden op, maar nu is ook de vloer in ere hersteld. Binnenkort zullen bovendien de toneeldoeken en akoestische schermen vervangen worden om ook in de toekomst aan de wensen van toneelbezoekers en gezelschappen tegemoet te kunnen komen.

Op alle drie verdiepingen die het gebouw rijk is, geldt dat de wanden, vloeren en verlichting na de zomer onherkenbaar zullen zijn. Kleur en materiaalgebruik verwijzen enerzijds naar het rijke verleden van het gebouw, maar zijn toch vooral functioneel en passend binnen het toekomstplaatje dat de SBR voor ogen heeft. Dat van een rijk gemeenschapshuis, waarin cultuur, educatie en overleg tot hun optimale recht komen.

[gallery link="file" ids="48822,48821,48820"]

advertenties

10 aug 2016

“Nu nog een wekelijks/ maandelijks bericht in het veel gelezen hofweekblad en op deze nieuws site over wat er allemaal te doen is en welke verenigingen welke avond zitting hebben. Dan is iedereen op de hoogte van het gebeuren daar binnen, en zal het parochiehuis meer binding krijgen met Delden. 80% weet niet wat daar binnen gebeurt. Het ligt dus niet aan de naam parochiehuis, maar aan de aandacht die men er aan schenkt. Laat de naam onveranderd maar verander de activiteiten van de organisatie. Het gaat niet vanzelf om bekendheid te krijgen. Daar moet wat aan gedaan worden.”

J.A.N 10-08-2016 @ 23:20 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.