nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

petitie agh aangeboden in den haagactiegroep weggestuurd van binnenhof

Terug

Petitie AGH aangeboden in Den Haag - Actiegroep weggestuurd van Binnenhof

De Actiegroep Goederenvervoer Hof van Twente is op dinsdag, samen met andere actiegroepen waaronder RONA, afgereisd naar Den Haag om daar de petitie tegen de komst van het spoorgoederenvervoer aan te bieden aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en vervolgens aan de staatssecretaris Wilma Mansveld.

Een groep met 36 leden en sympathisanten van de AGH vertrok dinsdagochtend om 9.30 uur uit Delden om zich in Den Haag bij de ingang van de Tweede Kamer te voegen bij de andere actievoerders. Gewapend met banners en spandoeken werd er aan de Lange Poten gedemonstreerd tegen de plannen voor de toename van goederenvervoer over spoor door Oost-Nederland.

AGH Den Haag

Om 13.15 uur werd de petitie voorzien van 1282 handtekeningen aangeboden aan de voorzitter van de Commissie voor Infrastructuur en Milieu en aan staatssecretaris Wilma Mansveld. “Na afloop kregen we de kans om met een aantal kamerleden van gedachten te wisselen”, zo vertel Dirk van Ittersum van de AGH. "Tot het doen van politieke uitspraken hebben we ze echter niet kunnen verleiden.”

Vervolgens trok de groep actievoerders naar het Binnenhof waar de petitie ook aan de voorzitter van de Eerste Kamer werd aangeboden. Lang kon de actiegroep echter niet genieten van het uitzicht op de historische panden. De groep werd al snel weggestuurd door de politie omdat voor het Binnehof een samenscholingsverbod van kracht is. “We hebben nog geprobeerd om de agenten te overtuigen van onze goede bedoelingen, maar hier werd niet naar geluisterd.” Foto's: Ruud Klumpers

AGH 2

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.