nu 11°
Weerbericht Delden
half bewolkt
08:00
12°
onbewolkt
11:00
16°
onbewolkt
14:00
19°
half bewolkt
17:00
18°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

politie waarschuwt inwoners delden voor knuffeltruc

Terug

Politie waarschuwt inwoners Delden voor ‘knuffeltruc’

De wijkagenten vragen de inwoners van Delden en de overige kernen van de gemeente om alert te zijn op criminelen die middels de beruchte ‘knuffeltruc’ mensen geld afhandig maken. Op woensdag was het raak in het centrum van Delden (klik) en niet veel later werd ook een inwoner van Markelo het slachtoffer van de dieven. Ook in Wierden en Holten deden zich onlangs vergelijkbare incidenten voor.

De wijkagenten van Delden laten weten dat de criminelen momenteel zeer actief zijn in de gemeente en het vooral op oudere mensen gemunt hebben. “De mensen worden aangesproken en gevraagd om geld voor een goed doel. Ongeacht de reactie worden ze daarna omhelsd waarbij geld of sieraden worden weggenomen.” De criminelen zijn van buitenlandse afkomst, maar spreken wel Nederlands. “We weten niet precies waar de dieven vandaan komen.”

Hoewel de meeste berovingen in de winkelstraten plaatshebben, heeft de politie ook aanwijzingen dat de dieven zich in woonwijken ophouden. “We vragen iedereen om alert te zijn.” Verdachte situaties kunnen gemeld worden bij de politie via: 0900-8844.

advertenties

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.