nu 14°
Weerbericht Delden
geheel bewolkt
05:00
13°
geheel bewolkt
08:00
14°
geheel bewolkt
11:00
15°
geheel bewolkt
14:00
17°

Klik hier om alle zoekresultaten te bekijken >

U bevindt zich hier:

home

>

nieuws

>

procureurgeneraal komt gemeente deels tegemoet in kwestie bungalowpark

Terug

Procureur-Generaal komt gemeente deels tegemoet in kwestie bungalowpark

Vooruitlopende op het arrest van de Hoge Raad heeft de Procureur-generaal een advies uitgebracht in kwestie bungalowpark Herikerberg. In dat advies acht de Procureur-generaal een viertal klachten voorgedragen namens de gemeente gegrond. Dit betekent dat de cassatiedagvaarding voor de gemeente tenminste deels succesvol is gebleken. Eerder heeft de PvdA-fractie naar buiten gebracht dat de gemeenteraad onvolledig was geïnformeerd door het college van B&W, zie hierover ons eerdere artikel.

In overweging 3.32 van het advies wordt de belangrijke datum van de gemeenteraadsvergadering op 24 november 2009 tweemaal genoemd. Naar het oordeel van de Procureur-generaal is de realisatieovereenkomst tussen Herikerberg Vastgoed en de gemeente niet vóór deze datum tot stand gekomen. Er wordt geconstateerd dat het gerechtshof onvoldoende aandacht had voor de ontbindende voorwaarde in de samenwerkingsovereenkomst.

In aansluiting op de vraag of sprake was van een ontbindende voorwaarde dan wel een opschortende voorwaarde, wordt aangegeven dat sprake was van een totstandkomingsvoorwaarde. Een verwijzing naar de taakverdeling tussen college en raad zoals opgenomen in de Gemeentewet wordt omarmd. Dat er door het gerechtshof slechts symbolische betekenis wordt toegekend aan het ontbreken van de handtekening van de burgemeester wekt bevreemding in de ogen van de Procureur-generaal.

Het vervolg is nu dat verwacht mag worden, dat het tussen- en eindarrest van het hof vernietigd worden door de Hoge Raad. De vernietiging brengt een vervolgprocedure (bij het gerechtshof) met zich. Het is op dit moment nog onduidelijk of de projectontwikkelaars wellicht uiteindelijk toch nog een schadevergoeding toegekend krijgen.

De volledige tekst van het advies van de Procureur-generaal leest u hier.

advertenties

17 feb 2015

“de zin eerder was al geconstateerd dat de gemeenteraad onvolledig was geinformeerd door het college van ben w hier heeft de PG juist nog weer duidelijker aangetoond dat al van af het begin duidelijk was dat uitponding mogelijk was omdat o.a in beide folders van het cochem model waar altijd naar verwezen sprake was van gedeeltelijke verkoop en dat er op het laatste moment extra eisen werden gesteld omdat men zogenaamd hiervan niet op de hoogte was geen stand houd.”

landgoed 17-02-2015 @ 18:51 | 0 | rapporteer

Reageren

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reageren.
Klik hier om in te loggen, of maak hier een account aan.